18/07/2024

Θ. Αμπατζόγλου & Ν. Μπάμπαλος ενώνουν δράσεις για το καλό του Ηρακλείου και του Αμαρουσίου

Πεδία περαιτέρω κοινής δράσης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των δύο πόλεων εξέτασαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ο νέος δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο δημαρχείο του Ηρακλείου.

Αφού επιβεβαιώθηκε και από τους δύο δημάρχους η διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο Δήμων, η ατζέντα της συζήτησης άνοιξε για ειδικότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

  • Τη διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης, όπου οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους όμορους Δήμους, προκειμένου να επαναφέρουν δυναμικά τη διεκδίκηση του έργου στην κεντρική διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία καθώς, εκτιμάται, ότι η διάνοιξη της λεωφόρου έως την Εθνική, όπως άλλωστε προβλέπει το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής, θα δώσει μια τεράστια κυκλοφοριακή ανάσα σε όλα τα Βόρεια Προάστια.
  • Την εκμετάλλευση των χώρων των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου ο Νίκος Μπάμπαλος και ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου συζήτησαν την πρόθεση να ζητήσουν από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να χρησιμοποιηθεί η ανοικτή περιοχή στα σύνορα των δύο Δήμων, συμβολή λεωφόρου Κύμης και Σπύρου Λούη, ως χώρος στάθμευσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των δύο πόλεων. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος μετέχει στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, δεσμεύθηκε να προωθήσει το αίτημα.
  • Τον Χώρο Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) επί της λεωφόρου Κύμης, ο οποίος είναι μοιρασμένος εν μέρει στο Ηράκλειο και εν μέρει στο Μαρούσι, για τον οποίο οι δήμαρχοι συμφώνησαν να προχωρήσουν στην κατάρτιση ενός κοινού σχεδίου ανάδειξης και αξιοποίησής του, για να τον παραδώσουν ως κοινόχρηστο στους κατοίκους των δύο Δήμων.
  • Τον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για τον οποίο ο Νίκος Μπάμπαλος πρότεινε στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου το Μαρούσι να ενταχθεί στο Διαδημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, στο οποίο μετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ώστε, με συνδυασμό δυνάμεων και υπηρεσιών, να μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν ακόμα καλύτερες και αποδοτικότερες παροχές καθαριότητας στους πολίτες.

Τέλος, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κάλεσε τον ομόλογό του δήμαρχο Αμαρουσίου να αξιοποιήσει χρόνο που θα παραχωρηθεί στο Μαρούσι σε ζώνες του προγράμματος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής, Επικοινωνία 94FM, για να μπορούν οι Μαρουσιώτες να μαθαίνουν και από τα ερτζιανά τα νέα και τις δράσεις του Δήμου τους.

«Ο νέος δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και οι καινούργιες ιδέες που φέρνει στην κοινή μας ατζέντα θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στη διαρκή προσπάθεια που κάνουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους δημότες μας», σχολίασε μετά την συνάντηση ο Νίκος Μπάμπαλος.

Από τη δική του πλευρά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο, για σειρά κοινών θεμάτων που απασχολούν τους Δήμους μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι διαχρονικά αιτήματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων μας θα συνεργαστούν εντατικά έτσι να αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για όσα συζητήσαμε και με ισχυρή πολιτική βούληση θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο, προκειμένου να εγγυηθούμε τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών σε ένα οικιστικά σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον».

Παρών στη συνάντηση, από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου, ήταν και ο αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης, Κώστας Ρώτας.