Τε. Μαρ 3rd, 2021

Θεοφάνεια: Ιερέας έκανε αγιασμό με υδροφόρα

Ενα ιδιαίτερο περιστατικό έλαβε χώρα την παραμονή των Θεοφανείων στη Λαμία.  

Ιερέας της Ενορίας στο Λιανοκλάδι, αδυνατώντας να πάει από σπίτι σε σπίτι για τον καθιερωμένο αγιασμό, λόγω των μέτρων προσταστίας για τον κορωνοϊό, αποφάσισε να αγιάσει τους κατοίκους με ένα διαφορετικό τρόπο.

Πρόκειται για τον ιερέα της ενορίας του ΣΣ Λειανοκλαδίου ο οποίος την παραμονή των Θεοφανείων ανέβηκε σε ένα πυροσβεστικό όχημα και άρχισε να γυρίζει μέσα συνοικία και να ρίχνει το αγίασμα με την μάνικα του πυροσβεστικού.

Επιβιβάστηκε σε πυροσβεστικό όχημα και τη μάνικα άγιασε τους πολίτες που ήταν εκείνη την ώρα στο δρόμο.

Δήμος Λαμιέων: Υπήρξε παραπλάνηση των υπηρεσιών    Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος με ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για παραπλάνηση των υπηρεσιών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού.   Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.   Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».