Πα. Μαρ 31st, 2023

Τούρκοι εθνικιστές πίσω από απειλητικό mail για αεροδρόμιο, νοσοκομεία – Θα επιβάλουμε την Σαρία

Τούρκοι εθνικιστές φέρονται να κρύβονται πίσω από το απειλητικό e-mail που εστάλη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και είχε ως αποδέκτες το Ελ. Βενιζέλος, την Εκκλησία και 6 νοσοκομεία της Αθήνας.

Μέλος ομάδας Τούρκων εθνικιστών υποστηρίζει πως είναι ο αποστολέας του mail, με το οποίο προειδοποιούσε τις Αρχές ότι έχει τοποθετήσει νάρκες στα προαναφερθέντα σημεία.

«Είμαστε Τούρκοι εθνικιστές. Σας μιλάει ο Πολ Αβιλόβογλου. Εχουμε βάλει νάρκες σε όλα τα νοσοκομεία σας στην Αθήνα. Θα καταστρέψουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αθήνα. Και θα επιβάλουμε το νόμο της Σαρία. Απαιτούμε την επιστροφή της Κύπρου στην Τουρκία και την απελευθέρωση του φίλου μας Βλαντ Σαβέλιεφ» αναφέρει το mail που εστάλη στην ΕΛΑΣ.

Σε ό,τι αφορά στον πρώτο φαρσέρ, τον 42χρονο Ρώσο, Βλαντ Σαβέλιεφ, συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική, χθες παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, απ’ όπου πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της σοβαρής διατάραξης ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση), της διασποράς ψευδών ειδήσεων (κατ’ εξακολούθηση), της απόπειρας παρακώλυσης συγκοινωνιών και της απειλής τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή. Ο 42χρονος αρνήθηκε ότι ήταν ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από άλλα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του προέβησαν στην αποστολή των μηνυμάτων. Αποδίδει δε την «παγίδευσή» του στην κόντρα που έχει με youtubers.