Πα. Μαρ 31st, 2023

Τριών Ιεραρχών 2023: Κλειστά η ανοιχτά τα σχολεία – Η εγκύκλιος

Μία λιγότερη αργία έχουν και για το 2023 οι μαθητές των σχολείων, καθώς τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, τα μαθήματα στα σχολεία θα γίνουν κανονικά, αφού η αργία των Τριών Ιεραρχών έχει καταργηθεί.

Λίγο πριν την έλευση της 30ης Ιανουαρίου, το υπ. Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία γνωστοποιεί το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων.

Τα μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών θα γίνουν κανονικά, τηρουμένου του καθημερινού προγράμματος, ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός.

Στη φετινή απόφαση, ωστόσο, δεν ορίζεται το χρονικό πλαίσιο πραγματοποίησης αυτών των εκδηλώσεων.

Πέρυσι, η εγκύκλιος ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις θα διαρκούσαν 2 ώρες, φέτος δεν περιλαμβάνεται η χρονική διάρκεια.

Τι ισχύει για τα φροντιστήρια των Τριών Ιεραρχών 2023

Θολό είναι το πεδίο για τα φροντιστήρια την ημέρα των Τριών Ιεραρχών 2023, τουλάχιστον διά του νόμου.

Το άρθρο 56 του Νόμου 4653/2020 τροποποίησε το άρθρο 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017 και έτσι καταργήθηκε η αργία στα σχολεία. Όμως δεν αναφερόταν στα φροντιστήρια και, έτσι, συνεχίζει να ισχύει η αργία στα φροντιστήρια.

Ωστόσο, στις 16 Ιανουαρίου 2023 η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την κατάργηση της αργίας και για τα Φροντιστήρια, ώστε να μπορούν αυτά να λειτουργήσουν κανονικά την 30η Ιανουαρίου 2023.