24/09/2023

Τροχαίο με σχολικό στη Βούλα: Ακόμη και 20 ράμματα σε παιδάκι – Έρχονται ποινικές διώξεις

Στο σχολικό επέβαιναν εννέα παιδιά ηλικίας 2 έως 6 ετών, τα οποία μετά το ατύχημα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων. Και τα εννέα παιδάκια φορούσαν ζώνη, ωστόσο από τη σύγκρουση χτύπησαν στα μπροστινά καθίσματα του λεωφορείου.

Τον τρόμο έζησαν εννέα παιδάκια προσχολικής ηλικίας τα οποία τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Βούλας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σπετσών και Κρήνης, όταν σχολικό λεωφορείο παιδικού σταθμού συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο παραβίασε το STOP.

Στο σχολικό επέβαιναν εννέα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, τα οποία μετά το ατύχημα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων. Και τα εννέα φορούσαν ζώνη, ωστόσο από τη σύγκρουση χτύπησαν στο σκληρό μέρος των μπροστινών καθισμάτων.

Καρέ από το σημείο της σύγκρουσης του σχολικού λεωφορείου με ΙΧ

Τέσσερις από τους μαθητές εξετάστηκαν προληπτικά και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ οι δύο θα παραμείνουν για επιπλέον εξετάσεις, καθώς έχουν χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και 20 ράμματα στο μέτωπο χρειάστηκε να κάνει ένα από τα παιδιά, με τους γονείς του να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας την ποινική δίωξη της οδηγού που παραβίασε το STOP.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ@YpYgGR

Για το τροχαίο με σχολικό στη Βούλα : 14.56 η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ & 15.01 ήταν εκεί Κινητή Μονάδα με γιατρό που εκτίμησε επιτόπου την κατάσταση των παιδιών. Συνολικά με ασθενοφόρα διακομίσθηκαν στο Παίδων “Αγ. Σοφία” 9 παιδιά 3-5 ετών (3 κορίτσια- 6 αγόρια) με ελαφρά τραύματα.

Δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων , Ε. Παπασάββα

“Σήμερα στις 13.56 διακομίστηκαν τμηματικά με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας εννέα παιδιά προσχολικής ηλικίας, (6 αγόρια και 3 κορίτσια) μετά από τροχαίο συμβάν.

Στα παιδιά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθησε πλήρης ιατρικός έλεγχος. Δύο εξ αυτών θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Το κοριτσάκι ηλικίας 3 ετών με θλαστικό τραύμα μετώπου. Το αγοράκι ηλικίας 4 ετών με εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο.

Τα υπόλοιπα παιδιά εξέρχονται σταδιακά με οδηγίες”.

Δήλωση Κ. Τσουκαλά, πατέρα τραυματία μαθητή

“Το παιδί απ’ ότι φαίνεται είναι καλά. Θα παραμείνει για λόγους προληπτικούς σήμερα στο νοσοκομείο.

Ενημερώθηκα από το σχολείο γύρω στις 15.20 ότι υπήρξε ένα ατύχημα και μου είπαν ότι το παιδί μεταβαίνει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο”.

Καρέ από το σημείο της σύγκρουσης του σχολικού λεωφορείου με ΙΧ
Καρέ από το σημείο της σύγκρουσης του σχολικού λεωφορείου με ΙΧ
Καρέ από το σημείο της σύγκρουσης του σχολικού λεωφορείου με ΙΧ