20/07/2024

Βάρης – Κορωπίου: Μάχη με τις φλόγες για κατοίκους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και επιχειρήσεις, με τους κατοίκους να καταβάλλουν προσπάθειες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, ενώ, την ίδια ώρα, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, απομακρύνουν σκάφη.

Μάλιστα, σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και αίθουσα εκδηλώσεων σε κτήμα επί της οδού Ιάσονος.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν», είπε ο κ. Κωνσταντέλλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη συνέχεια τόνισε: «Η πυρκαγιά μαίνεται και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι με κατεύθυνση προς το νότο. Η βλάστηση που καίγεται είναι χαμηλή, όμως η φωτιά βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις, έστω και αραιοκατοικημένα. Όλος ο μηχανισμός του δήμου μας βρίσκεται στο πόδι και επιχειρεί. Έχουν συνδράμει στο Κορωπί και με τις δικές τους δυνάμεις όλοι οι γύρω δήμοι».

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.