18/07/2024

Βίλια Αττικής: Φυτεία με περισσότερα από 1.500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε δύσβατη περιοχή

Μεγάλη οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε δύσβατη δασική περιοχή στα Βίλια Αττικής.

Πάνω από 1.700.000 ευρώ θα αποκόμιζαν από τα χιλιάδες δενδρύλλια χασίς που καλλιεργούσαν θα αποκόμιζαν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν νωρίς το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή, στα Βίλια Αττικής.

Στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οργανωμένη φυτεία τους, συνολικά 1.240 δενδρύλλια, εντοπίστηκε και εκριζώθηκε.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο της φυτείας άλλα 420 δενδρύλλια που είχαν περισυλλέγει πρόσφατα, καθώς και περισσότερα από 20 κιλά αποξηραμένου χασίς.

Η φυτεία εκτεινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων, ενώ τα δενδρύλλια ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα 2,5 μέτρα.

Οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει, δίπλα από τη φυτεία, πρόχειρα παραπήγματα, που τους επέτρεπαν τη μακρά παραμονή τους στον χώρο, μια δεξαμενή ποτίσματος χωρητικότητας πέντε τόνων, ενώ διέθεταν ζωικό λίπασμα και ζυγαριά ακριβείας.

Με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.