Πα. Μαρ 31st, 2023

Βολές Άδωνι Γεωργιάδη κατά κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης – Ποιους φωτογραφίζει

Υπονοούμενα κατά υπουργών της κυβέρνησης άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως έχουν εξαφανιστεί σε μία κρίσιμη στιγμή, όπως αυτή μετά την τραγωδία των Τεμπών, και “δεν βοηθάνε την ομάδα”, δηλαδή την κυβέρνηση.

O κ. Γεωργιάδης δήλωσε συγκεκριμένα πως οι πιο δημοφιλείς υπουργοί, αντί να καταθέσουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο “για να βοηθήσουν την ομάδα”, έχουν εξαφανιστεί, την ώρα που άλλοι υπουργοί βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά.

Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μια παράταξη. Γιατί είναι χρήσιμο; Γιατί σε μια κρίσιμη ώρα, που τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, σε μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα. Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αν την κρίσιμη ώρα -μιλάω γενικά για τις ομάδες- τα δημοφιλή πρόσωπα εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για την ομάδα και μπορεί να μην τους αξίζει η δημοφιλία. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η επιλογή του για να αλλάξει τα πράγματα είναι ο Μητσοτάκης” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι «βολές» Γεωργιάδη φαίνεται ότι στόχευαν κατά προτεραιότητα τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος, στο πρόσφατο υπουργικό Συμβούλιο μετά την τραγωδία των Τεμπών, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, μόλις ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός την τοποθέτησή του, ενώ επέλεξε να μην τοποθετηθεί δημόσια μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Κάποιοι, υποστηρίζουν ότι δευτερευόντως, ο κ. Γεωργιάδης «στόχευε» και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη, δημοφιλή υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ένα πολιτικό πρόσωπο που πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star,η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο, αυτά τα ονόματα «φιγουράρουν» σχετικά ψηλά στις δημοφιλίες των υπουργών. Συγκεκριμένα Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με 51%. Ακολουθούν με 36,3% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με 22,3% ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με 20,5% ο Άδωνις Γεωργιάδης, με 16,5% ο Χρήστος Σταϊκούρας, με 16,2% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με 15,3% ο Βασίλης Κικίλιας, με 13,9% ο Μάκης Βορίδης, με 12,8% ο Κωστής Χατζηδάκης και με 8,6% ο Κώστας Σκρέκας.