Τε. Μαρ 3rd, 2021

Ξάφριζε τσάντες επιβατών με τη βοήθεια ομπρέλας στο Ελ. Βενιζέλος

Στα χέρια ΕΛΑΣ ο ληστής του Ελ. Βενιζέλος που έκλεβε τις τσάντες επιβατών με τη βοήθεια ομπρέλας, καθώς συνελήφθη από άντρες της ασφάλειας του αεροδρομίου.

Ο επονομαζόμενος από τους άντρες των αρχών ως «ομπρελάκιας», είναι ένας αλλοδαπός 45 ετών, σύμφωνα με την ΕΡΤ που έφερε στο φως της δημοσιότητας και ένα βίντεο ντοκουμέντο από την εγκληματική του δράση στον Διεθνή Αερολιμένα.

Ο «ομπρελάκιας» λίγο πριν τη σύλληψή του εξωτερικά του χώρου αναχωρήσεων είχε αφαιρέσει από ημεδαπή το πορτοφόλι της που περιείχε χρηματικό ποσό, αστυνομική ταυτότητα και τραπεζική κάρτα και εντός της αίθουσας αναχωρήσεων είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει τσάντα αλλοδαπής.Επίσης όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα στις 17 Φεβρουαρίου, είχε αφαιρέσει τσάντα ημεδαπού που περιείχε χρηματικό ποσό, κάρτες, διάφορα έγγραφα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο, ο 45χρονος άρπαζε τις τσάντες των ανυποψίαστων επιβατών χρησιμοποιώντας τη λαβή της ομπρέλας. Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια δεν χρησιμοποίησε την ομπρέλα, αλλά βούτηξε την αποσκευή με τα χέρια και εξαφανίστηκε. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, από την τσάντα ενός εκ των θυμάτων του είχε αρπάξει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Οι άντρες της ασφάλειας του αεροδρομίου τον παρακολουθούσαν και τον συνέλαβαν ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν χρηματικά ποσά, κλοπιμαία και αποδείξεις αποστολής χρημάτων στην Ισπανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ από την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως τσάντες, πορτοφόλια, χρυσαφικά, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, είδη ρουχισμού, διαβατήριο, ταυτότητες κλπ.

​​​​
Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν -3.510- ευρώ, -2.200- δολάρια Η.Π.Α., -140- πέσος Μεξικού καθώς και αποδείξεις αποστολής στο εξωτερικό μεγάλων χρηματικών ποσών. Επιπρόσθετα, ο 45χρονος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για κλοπές.

Ο συλληφθέντας οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών.