26/06/2025

3 ιδιωτικά σχολεία που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού – Ενημέρωσαν τους γονείς

school corona

Η Ελληνογερμανική Αγωγή, τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και η Σχολή Μωραΐτη είναι τα τρία ιδιωτικά σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό. Και τα τρία ιδιωτικά σχολεία ενημέρωσαν τόσο τους γονείς των μαθητών όσο και τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, έχουν βρεθεί θετικοί, μέχρι στιγμής, πέντε εκπαιδευτικοί. Ένας στα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, δύο στη Σχολή Μωραΐτη και δύο στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Μάλιστα, στην Ελληνογερμανική Αγωγή μια δασκάλα του Νηπιαγωγείου είχε συμμετάσχει σε ενημερωτική συνάντηση και είχε έρθει σε επαφή με τους γονείς και τους μικρούς μαθητές, τηρώντας ωστόσο όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, σχολαστική απολύμανση χώρων).

Ποια είναι τα 3 ιδιωτικά σχολεία που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού – Ενημέρωσαν τους γονείς
Σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίστηκε ως επιπλέον μέτρο προστασίας πριν από την έναρξη των μαθημάτων να υποβληθεί όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό ιδιωτικών σχολείων σε τεστ μοριακής ανίχνευσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονίας, τη Δευτέρα 14 Σεπτμβρίου, κρούσματα του κορονοϊού έχουν εντοπιστεί και σε δημόσια σχολεία, με τελευταία περίπτωση ένα Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Παρασκευή όπου μια δασκάλα να έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στο υπουργείο Παιδείας. Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, θα παρευρεθεί, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στη σημερινή ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αποφασιστούν για τις περιπτώσεις σχολείων με κρούσμα κορονοϊού ειδικά μέτρα, πιθανότατα και αναβολή τη έναρξης της σχολικής χρονιάς για ένα εύλογο διάστημα.

Η ανακοίνωση της Ελληνογερμανικής Αγωγής
Η Ελληνογερμανική Αγωγή απέστειλε επιστολή στους γονείς στην οποία αναφέρει:

“Η οικογένεια της Ελληνογερμανικής Αγωγής δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τη δύσκολη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε και τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, μία δασκάλα στο Νηπιαγωγείο και μία στο Δημοτικό, μας ενημέρωσαν ότι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό. Αμέσως η διοίκηση του σχολείου ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Καθώς η δασκάλα του Δημοτικού δεν είχε έρθει σε επαφή με μαθητές ή γονείς και φορούσε πάντα μάσκα στον χώρο του σχολείου, δεν κρίθηκε από τον ΕΟΔΥ απαραίτητη η λήψη κάποιου άλλου μέτρου. Η δασκάλα του Νηπιαγωγείου είχε συμμετάσχει σε ενημερωτική συνάντηση και είχε έρθει σε επαφή με τους γονείς και τους μικρούς μαθητές. Καθώς το σχολείο είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, σχολαστική απολύμανση χώρων), δεν κρίθηκε από τον ΕΟΔΥ απαραίτητο να προβούμε σε κάποια άλλη ενέργεια. Παρότι δεν ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ, ενημερώσαμε όλους τους γονείς που είχαν έρθει σε επαφή με την εκπαιδευτικό. Είναι προφανές ότι μετά τα αποτελέσματα των τεστ και οι δύο εκπαιδευτικοί δεν έρχονται στο σχολείο και θα επανέλθουν σύμφωνα τις οδηγίες των ειδικών.

Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας αλλά και τους εργαζόμενους στο σχολείο. Τηρούμε με τον αυστηρότερο τρόπο όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έχουν οριστεί από τους ειδικούς και ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς αλλά και εσάς για ό,τι αντιμετωπίσουμε στον χώρο του σχολείου. Ως επιπλέον μέτρο προστασίας αποφασίσαμε πριν από την έναρξη των μαθημάτων να υποβληθεί όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου μας σε τεστ μοριακής ανίχνευσης του Covid-19. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με σχολαστικότητα αλλά και ψυχραιμία και είμαστε δίπλα στα παιδιά μας αλλά και σε εσάς στη δύσκολη αυτή συγκυρία