14/03/2026

Σοβαρά Παραπτώματα στον Σταθμό Αγία Μαρίνα: Ληστείες και Διακοπή Κυκλοφορίας στο Μετρό Οδήγησαν σε Δύο Συλλήψεις

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν το βράδυ της 11ης Μαρτίου στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα» έναν 18χρονο και έναν 27χρονο αλλοδαπό, κατηγορούμενους για ληστεία και παρακώλυση συγκοινωνιών. Ο 27χρονος, επιπλέον, δεν διέθετε έγγραφα για νόμιμη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο άνδρες αρχικά προσπάθησαν με απειλή και χρήση σωματικής βίας

Έκρηξη σε εστιατόριο στο Μαρούσι – Τραυματίστηκαν εργαζόμενoi

Επιχείρηση της Ομάδας ΔΙΑΣ στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα» οδήγησε το βράδυ της 11ης Μαρτίου στη σύλληψη ενός 18χρονου και ενός 27χρονου αλλοδαπού. Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ληστεία και παρακώλυση συγκοινωνιών. Επιπλέον, ο 27χρονος εντοπίστηκε χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, η υπόθεση ξεκίνησε με προσπάθεια των δύο δραστών να αφαιρέσουν με απειλή και σωματική βία μια αλυσίδα λαιμού από επιβάτη εντός συρμού του Μετρό, ο οποίος αντιστάθηκε.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι κατευθύνθηκαν προς τον χώρο επικύρωσης των εισιτηρίων. Εκεί, ο 27χρονος, χρησιμοποιώντας όπλο, κατάφερε να αφαιρέσει αλυσίδα λαιμού από άλλο άτομο. Ενώ ο 27χρονος αποχώρησε από τον σταθμό, ο 18χρονος εισήλθε στο τούνελ του συρμού, γεγονός που προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης και, κατά συνέπεια, ακινητοποίηση του συρμού. Αυτή η ενέργεια οδήγησε σε σοβαρή παρακώλυση των δρομολογίων.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία εντόπισε και συνέλαβε τους δύο δράστες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίας Βαρβάρας για τις απαραίτητες προανακριτικές διαδικασίες.

Η περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε και μια δεύτερη υπόθεση ληστείας, η οποία είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2025. Στην προηγούμενη ληστεία, ο 18χρονος φέρεται να είχε τραυματίσει ένα άτομο κατά την αφαίρεση αλυσίδας λαιμού.