25/03/2026

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Χρόνια Πολλά Ελλάδα» – Το εντυπωσιακό μήνυμα για την 25η Μαρτίου και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με μήνυμά της στα social media, σημειώνοντας ότι «το 1821, με σύνθημα “Ελευθερία ή Θάνατος”, οι Έλληνες άνοιξαν τον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία». Η πρέσβης των ΗΠΑ εστιάζει στον υψηλό συμβολισμό της ημέρας, αλλά και στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ εύχεται «χρόνια πολλά

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο: «Η επόμενη γενιά ηγετών είναι τολμηρή και αποφασισμένη»

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, Πρέσβης των ΗΠΑ, τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media, υπογραμμίζοντας την ιστορική σημασία της ημέρας και τις ισχυρές ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Στο μήνυμά της, η κα Γκίλφοϊλ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 1821, με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», οι Έλληνες άνοιξαν τον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία. Δύο αιώνες αργότερα, οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων λαών μας, που βασίζονται στην πίστη, την ελευθερία και την πατριωτική αγάπη, είναι ζωντανές και συνεχώς αναπτυσσόμενες. Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες μια ευτυχισμένη και ευημερούσα Ημέρα Ανεξαρτησίας και προσβλέπω σε όσα θα επιτύχουμε μαζί κατά το επόμενο έτος».

Η ανάρτηση της Πρέσβη συνοδευόταν από μια φωτογραφία με την ελληνική σημαία, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σεβασμού και εκτίμησης προς την Ελλάδα. Η κα Γκίλφοϊλ ευχήθηκε «χρόνια πολλά Ελλάδα», τονίζοντας τη διαρκή και εξελισσόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.