28/03/2026

Τραγικό Τέλος σε Βαθιά Κατάδυση: Ανασύρθηκε η Σορός του 34χρονου Δύτη από τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση της σορού του 34χρονου δύτη ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, ενώ έκανε κατάδυση σε μεγάλο βάθος στο λεγόμενο «Πηγάδι του Διαβόλου».   Τα ίχνη του δύτη είχαν χαθεί από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, με τις Αρχές να ειδοποιούνται από άλλον δύτη που συμμετείχε στην κατάδυση και

Βύθιση επαγγελματικού τουριστικού σκάφους στη Λευκάδα έπειτα από πυρκαγιά

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάδυσης σε μεγάλο βάθος στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στην περιοχή του «Πηγαδιού του Διαβόλου».

Τα ίχνη του άτυχου δύτη είχαν χαθεί από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Η κινητοποίηση των Αρχών ξεκίνησε μετά την ειδοποίηση από έναν άλλο δύτη, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια κατάδυση και κατάφερε να επιστρέψει σώος στην ακτή.

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος, ξεκίνησε μια εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφη, δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, καθώς και έμπειροι σπηλαιοδύτες από ιδιωτικές ομάδες, αναζητώντας τον 34χρονο.

Παρά τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που διέθετε, ο οποίος του παρείχε επιπλέον οξυγόνο για 3 έως 5 ώρες, ο 34χρονος, επαγγελματίας πιλότος – κυβερνήτης σε ελληνοϊταλική εταιρεία της Πολιτικής Αεροπορίας, δεν κατάφερε τελικά να ανασυρθεί ζωντανός.