01/04/2026

Εθνική Ελλάδας: Στη Βουδαπέστη με «τείχος» Τζολάκη, αλλά… άγονη επιθετικά κόντρα στην Ουγγαρία (0-0)

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε τις διεθνείς της υποχρεώσεις για τον Μάρτιο μένοντας στο 0-0 με την Ουγγαρία στην “Πούσκας Αρένα”. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, επιβεβαιώνοντας περίτρανα πως το μεγαλύτερο “αγκάθι” και στο νέο κύκλο που άνοιξε ενόψει Nations League και Euro εντοπίζεται ξεκάθαρα

Εθνική Ελλάδας: Στη Βουδαπέστη με «τείχος» Τζολάκη, αλλά… άγονη επιθετικά κόντρα στην Ουγγαρία (0-0)

Η Εθνική Ομάδα ολοκλήρωσε τις φετινές της υποχρεώσεις για τον Μάρτιο, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 από την Ουγγαρία στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, για τρίτο σερί παιχνίδι, δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, επιβεβαιώνοντας εμφατικά πως η δημιουργία φάσεων και η αποτελεσματικότητα παραμένουν τα βασικά «αγκάθια» ενόψει του νέου κύκλου για το Nations League και τα προκριματικά του Euro.

Σε ένα κατά τα άλλα ισορροπημένο παιχνίδι, η «γαλανόλευκη» παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συμπαγής και συγκεντρωμένη αμυντικά, αφήνοντας πίσω της τις αμυντικές αδυναμίες που φάνηκαν στην ήττα από την Παραγουάη. Πρωταγωνιστής για την ελληνική ομάδα ήταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος με μια εξαιρετική εμφάνιση και καθοριστικές επεμβάσεις κράτησε την εστία της ανέπαφη. Στην επίθεση, η μεγαλύτερη και ουσιαστικά μοναδική «αχτίδα» κινδύνου προήλθε από τον Βαγγέλη Παυλίδη, το δυνατό σουτ του οποίου από πολύ πλάγια θέση σταμάτησε στο δοκάρι.

Ουγγαρία-Ελλάδα: Σημαντικές απουσίες για την Εθνική

Η Εθνική Ελλάδας παρατάχθηκε στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης με σημαντικές ελλείψεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν είχε στη διάθεσή του τους Κωνσταντέλια, Ζαφείρη και Καρέτσα λόγω ίωσης, ενώ ο Μαυροπάνος παρέμεινε στην Αθήνα λόγω της διάσεισης που υπέστη στο προηγούμενο φιλικό με την Παραγουάη.

Με οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι, η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην αμυντική τετράδα αγωνίστηκαν οι Τσιμίκας, Κουλιεράκης, Ρέτσος και Βαγιαννίδης, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρίσκονταν οι Κουρμπέλης και Τριάντης. Ο Μπακασέτας κινήθηκε σε επιτελικό ρόλο, με τους Τζόλη και Μασούρα στα άκρα και τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ουγγαρία να επιβάλλει τον ρυθμό της και να απειλεί στο 7ο λεπτό. Ο Σομποσλάι πάτησε περιοχή από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Σάλαϊ, όμως ο Τζολάκης αντέδρασε εξαιρετικά στο τετ-α-τετ, αποκρούοντας με το πόδι. Η Ελλάδα απάντησε στο 11ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Κουρμπέλης βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Τοθ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα. Στο 16ο λεπτό, ο Κουλιεράκης πραγματοποίησε μια σωτήρια επέμβαση, προλαβαίνοντας το πλασέ του Άντζιτς από το ύψος του πέναλτι. Στο 22ο λεπτό, ο Τζολάκης χρειάστηκε να επέμβει ξανά, διώχνοντας με τις γροθιές την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σομποσλάι.

Η Εθνική εμφάνισε αδυναμίες στην ανάπτυξη, στερούμενη επιλογών από τον κεντρικό άξονα και προσπαθώντας να απειλήσει από τα πλάγια. Η καλύτερη στιγμή της Ελλάδας σε κανονική ροή αγώνα σημειώθηκε στο 37ο λεπτό. Ο Τριάντης κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Τσιμίκα, το σουτ του οποίου από μέσα από την περιοχή, όμως, ανακόπηκε από τον Τοθ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με το 0-0 να αντικατοπτρίζει ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Η Ουγγαρία είχε την πρωτοβουλία στο ξεκίνημα, αλλά η Ελλάδα κατάφερε σταδιακά να περιορίσει τους κινδύνους και να διεκδικήσει τις δικές της στιγμές.

Ουγγαρία-Ελλάδα: Δυσκολία στο ξεκίνημα του β’ μέρους και δοκάρι

Το δεύτερο ημίχρονο στην «Πούσκας Αρένα» ξεκίνησε με την Ουγγαρία να διατηρεί την επιθετική της ορμή. Στο 52ο λεπτό, η Ουγγαρία έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Σομποσλάι πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα και βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Ο Τζολάκης, όμως, έκανε άλλη μια σωτήρια επέμβαση με το πόδι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα βρήκε στον Κουρμπέλη και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι προσπάθειες της Εθνικής να αντιδράσει προήλθαν κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, με πρωταγωνιστές τους Τσιμίκα και Τζόλη. Ωστόσο, το ασφυκτικό πρέσινγκ των Ούγγρων δεν επέτρεψε στην «γαλανόλευκη» να ελέγξει τον ρυθμό, «πνίγοντας» τις προσπάθειες για γρήγορες μεταβάσεις. Το πρόβλημα στη δημιουργία και η αποκομμένη επιθετική γραμμή φάνηκαν από το γεγονός ότι μέχρι το 60ό λεπτό, όλες οι επαφές του Βαγγέλη Παυλίδη με την μπάλα έγιναν μακριά από την περιοχή, γύρω από τη γραμμή της μεσαίας.

Παρά τη γενικότερη δυσκολία στην ανάπτυξη, στο 63ο λεπτό η Ελλάδα άγγιξε το γκολ. Σε μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Παυλίδης πέρασε τον Τοθ και επιχείρησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ πλάγια θέση. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας, όμως, με ένα άγγιγμα, κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από το 0-1.

Στο 67ο λεπτό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Τεττέη αντί του Μπακασέτα. Αυτή η κίνηση έφερε τακτικές ανακατατάξεις, με τον Τζόλη να μετακινείται στον άξονα πίσω από τον Παυλίδη, και τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παυλίδης δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ κατέληξε άστοχο.

Στην τελική ευθεία του αγώνα, στο 77ο λεπτό, ο Γιοβάνοβιτς έκανε τριπλή αλλαγή. Ο Αντώνης Τσιφτσής πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη «γαλανόλευκη», αντικαθιστώντας τον εξαιρετικό Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια. Μαζί του μπήκαν οι Μουζακίτης και Ρότα, στη θέση των Κουρμπέλη και Μασούρα, σε μια προσπάθεια ανανέωσης των δυνάμεων στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μπ. Τοτ, Ορμπάν, Νταρντάι, Μπόλα (46′ Όσβαθ), Κέρκεζ, Σάφερ, Βιτάλις (67′ Σουτς), Ρέντζιτς (46′ Λούκακτς), Α. Τοτ (46′ Μπαρανί, 77′ Σεν), Σόμποσλαϊ, Σάλαϊ.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης (77′ Τσιφτσής), Κουλιεράκης, Ρέτσος, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Τριάντης, Κουρμπέλης (77′ Μουζακίτης), Μπακασέτας (68′ Τεττέη), Τζόλης, Μασούρας (77′ Ρότα), Παυλίδης.