28/04/2026

Περιστατικό μέθης σε πτήση για Ηράκλειο: Μαθητές στο νοσοκομείο, συλλήψεις μαθητή και καθηγητή

Επεισοδιακή ήταν η επιστροφή δύο μαθητών στο Ηράκλειο από σχολική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, αφού με το που προσγειώθηκε η πτήση τους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο λόγω μέθης. Σύμφωνα με το Cretalive, μαθητές και καθηγητές βρίσκονταν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου να μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής στο Ηράκλειο. Μαθητής, ο οποίος έχει συμπληρώσει

Περιστατικό μέθης σε πτήση για Ηράκλειο: Μαθητές στο νοσοκομείο, συλλήψεις μαθητή και καθηγητή

Κρίσιμη κατάσταση και συνεχείς εξελίξεις σημειώθηκαν κατά την πτήση επιστροφής για το Ηράκλειο, με δύο μαθητές να χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο αμέσως μετά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο της πόλης, λόγω σοβαρής μέθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, λίγο πριν την αναχώρηση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές βρίσκονταν για σχολική εκδρομή, ένας 18χρονος μαθητής φέρεται να προμηθεύτηκε κρυφά αλκοολούχα ποτά σε μέγεθος ταξιδιού. Στη συνέχεια, τόσο ο ίδιος όσο και μία συμμαθήτριά του κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες.

Παρόλο που επιβιβάστηκαν κανονικά στο αεροσκάφος, οι επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ έγιναν εμφανείς κατά τη διάρκεια της πτήσης. Μετά την προσγείωση στο Ηράκλειο, η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή και τους παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες στο νοσοκομείο.

Ως αποτέλεσμα των γεγονότων, συνελήφθη ο 18χρονος μαθητής, ο οποίος εξέφρασε τη μεταμέλειά του, καθώς και ένας από τους συνοδούς καθηγητές, για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπου η εκδίκαση αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη.