04/05/2026

Στη Θήβα, 37χρονος ταυτοποιήθηκε για ταχύτητα 240 χλμ/ώρα και επικίνδυνους ελιγμούς που κατέγραφε σε βίντεο στα social media

Αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ανάλυσης Πληροφοριών και Κοινωνικών Δικτύων της Ο.Ε.Π.Τ.Α. ταυτοποίησαν 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να οδηγεί μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θήβας, αναπτύσσοντας ταχύτητες άνω των 240 χλμ/ώρα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στο επίμαχο υλικό, ο οδηγός καταγράφεται να παραβιάζει

Στη Θήβα, 37χρονος ταυτοποιήθηκε για ταχύτητα 240 χλμ/ώρα και επικίνδυνους ελιγμούς που κατέγραφε σε βίντεο στα social media

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας ταυτοποίησαν έναν 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να οδηγεί μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θήβας. Κατά την πορεία του, ανέπτυξε ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 240 χλμ/ώρα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Στο υλικό που δημοσιεύτηκε, ο οδηγός φαίνεται να παραβιάζει τη διπλή διαχωριστική γραμμή, κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ προπορευόταν άλλων οχημάτων, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.


Θήβα: Ταυτοποιήθηκε 37χρονος που οδηγούσε με 240 χλμ/ώρα – Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ανάλυσης Πληροφοριών και Κοινωνικών Δικτύων της Ο.Ε.Π.Τ.Α. στα ψηφιακά μέσα, με σκοπό τον εντοπισμό και τη διερεύνηση παραβατικών οδηγικών συμπεριφορών που αναρτώνται στο διαδίκτυο, οδήγησε στον εντοπισμό βίντεο σε γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο απεικόνιζε οδηγό μοτοσυκλέτας υψηλής ιπποδύναμης, ο οποίος στην Παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας, ανέπτυσσε ιλιγγιώδη ταχύτητα, καταγράφοντας άνω των 240 χλμ/ώρα και εκτελώντας εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι ενείχαν σοβαρό κίνδυνο για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Επιπρόσθετα, ο συγκεκριμένος οδηγός παραβίαζε τη διπλή διαχωριστική γραμμή και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, πραγματοποιώντας προσπεράσεις σε άλλα οχήματα.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του επίμαχου υλικού, οι αστυνομικοί της προαναφερθείσας ομάδας ξεκίνησαν τη διερεύνησή του και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν έναν 37χρονο ημεδαπό ως τον οδηγό της δίκυκλης μοτοσυκλέτας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και για την κατ’ εξακολούθηση προτροπή σε τέλεση αδικήματος.

Επιπλέον, την Πέμπτη 30-4-2026, η μοτοσυκλέτα που εμφανιζόταν στα βίντεο, εντοπίστηκε στην περιοχή της Νίκαιας και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για περαιτέρω ενέργειες.