26/05/2026

Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις για απάτη σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ – Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επιχείρηση αφορά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε ψευδή δήλωση. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί

Απόπειρες απάτης σε ηλικιωμένους με το πρόσχημα υπαλλήλων ΔΕΗ

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε εξέλιξη από το πρωί, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με αφορμή υπόθεση που αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με επίσημες αστυνομικές πηγές, η επιχείρηση έχει ως στόχο την εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας φέρεται να εμπλέκονται σε μία σύνθετη υπόθεση απάτης, στρεφόμενης κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε ψευδείς δηλώσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 17 συλλήψεις σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, των Σερρών και της Αθήνας. Η εκτιμώμενη υπεξαίρεση, δηλαδή το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης, ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες θα παράσχουν επιπλέον λεπτομέρειες για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ