Αναλυτική Πρόγνωση Καιρού: Τοπικές Βροχές στα Δυτικά και Θερμοκρασίες Έως 34°C
Στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους και καταιγίδες. Αντίθετα, στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Ωστόσο, και σε αυτές τις περιοχές, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, είναι πιθανό να εμφανιστούν αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους και, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Προς το βράδυ, αναμένεται βελτίωση του καιρού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση, φτάνοντας τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία μπορεί να ανέλθει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου, τοπικά τους 33 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, καταιγίδες. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν όμβροι και, κυρίως στα ορεινά, καταιγίδες. Αναμένεται βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
Άνεμοι: Θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ, και σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στα ηπειρωτικά έως 32 με 33 βαθμούς.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στις Κυκλάδες, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά 30 με 31 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι-απόγευμα, αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα δυτικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα το μεσημέρι, οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2026
Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά, οι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα ορεινά, κυρίως της Πελοποννήσου, ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, και στο Αιγαίο 6, τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας στις περισσότερες περιοχές τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου, και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.
