18/06/2026

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ανθρώπινη φιγούρα σε βίντεο: Νέες εξελίξεις για το διπλό φονικό στο Αίγιο

Εντείνονται οι έρευνες των Αρχών για τη διαλεύκανση του διπλού φονικού στο Αίγιο, με τα νέα στοιχεία που εξετάζονται να στρέφουν το ενδιαφέρον και σε ενδεχόμενη εμπλοκή δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται βιντεοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή του σπιτιού όπου βρέθηκαν νεκροί η 54χρονη γυναίκα και ο 26χρονος γιος της

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ανθρώπινη φιγούρα σε βίντεο: Νέες εξελίξεις για το διπλό φονικό στο Αίγιο

Εντείνονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση του διπλού φονικού στο Αίγιο, με νέα στοιχεία να στρέφουν το ενδιαφέρον των Αρχών και σε ενδεχόμενη εμπλοκή δεύτερου προσώπου στην υπόθεση.

Στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται βιντεοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή της οικίας όπου εντοπίστηκαν νεκροί η 54χρονη μητέρα και ο 26χρονος γιος της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα βίντεο φέρεται να έχει καταγράψει μια άγνωστη φιγούρα, της οποίας η ταυτότητα και ο ρόλος ερευνώνται.

Την ίδια ώρα, στενός φίλος της 54χρονης εκφράζει την πεποίθηση ότι ο 65χρονος Ιταλός κατηγορούμενος δεν ενήργησε μόνος του, υποστηρίζοντας ότι έλαβε βοήθεια για την απόκρυψη στοιχείων μετά το έγκλημα.

«Πιστεύω ότι είχε βοήθεια στην απόκρυψη των στοιχείων.»

Εννέα ημέρες μετά τη διπλή δολοφονία, στενοί συγγενείς των θυμάτων υπέβαλαν δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Ιταλού. Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, ο φίλος του κατηγορούμενου, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα μετά το συμβάν, δεν έχει κληθεί ακόμα για συμπληρωματική κατάθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πράξη ήταν προσχεδιασμένη, αποδίδοντας τα κίνητρα του κατηγορούμενου σε προσωπικές εμμονές. «Ο άνθρωπος το είχε προσχεδιάσει. Πίστευε ότι ο Ολύμπιος του έπαιρνε τη σχέση μακριά.»

Αίγιο: Η 54χρονη η μητέρα έδειχνε ψυχολογικά καταβεβλημένη

Σύμφωνα με τις ίδιες περιγραφές, η 54χρονη το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε σημάδια ψυχολογικής κόπωσης και προβληματισμού. Ωστόσο, δεν είχε αποκαλύψει στους οικείους της κάτι συγκεκριμένο που να τους προκαλέσει ανησυχία σχετικά με τον Ιταλό. «Δεν μας είχε πει κάτι μεμπτό για τον Ιταλό.»

Οι Αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα. Ένα από αυτά αφορά το πώς είναι δυνατόν ο 65χρονος, ο οποίος φέρεται να κοιμόταν στο σαλόνι του σπιτιού το μοιραίο βράδυ, να μην αντιλήφθηκε τίποτα από τα γεγονότα που συνέβησαν στο διπλανό δωμάτιο, όπου διαπράχθηκε το διπλό φονικό.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο χώρος φαίνεται να είχε καθαριστεί επιμελώς μετά τις δολοφονίες. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν καθαριστικά υλικά, όπως κουβάς ή σφουγγαρίστρα, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση των αστυνομικών περί προσπάθειας αλλοίωσης στοιχείων και απομάκρυνσης αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν.

Παράλληλα, ερευνάται και ο κοινωνικός κύκλος του Ιταλού κατηγορούμενου. Αν και ζούσε στην Ελλάδα για περίπου 15 χρόνια, φέρεται να διατηρούσε περιορισμένες κοινωνικές επαφές. Ο οικογενειακός φίλος των θυμάτων αναφέρει ότι τον έβλεπε συχνά μαζί με έναν ακόμη Ιταλό, ο οποίος, όπως σημειώνει, εξαφανίστηκε από την περιοχή μετά το διπλό φονικό. «Ένας φίλος Ιταλού που τους έβλεπα κάθε μέρα μαζί, δεν ήρθε καν να ανάψει κερί εδώ.»

Αίγιο: Οι αστυνομικοί εντόπισαν φιγούρα σε βίντεο

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης θεωρείται το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ-καρέ τις καταγραφές από κάμερες της περιοχής, επιχειρώντας να ανασυνθέσουν με ακρίβεια τις κινήσεις πριν και μετά το έγκλημα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σε ένα από τα βίντεο που βρίσκονται στα χέρια των αρχών, φέρεται να έχει καταγραφεί μια φιγούρα κοντά στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Η ταυτοποίησή της αποτελεί πλέον βασικό αντικείμενο της έρευνας, καθώς οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για πρόσωπο που μπορεί να ρίξει φως στις συνθήκες του διπλού φονικού ή ακόμη και να συνδέεται με την υπόθεση.