Σοκ στην Κρήτη: Ισόβια στη μητέρα και βαρύτατες ποινές στον πρώην σύντροφό της για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου
Ισόβια κάθειρξη και πολυετείς ποινές επέβαλε το δικαστήριο στη μητέρα του 3χρονου Άγγελου και στον πρώην σύντροφό της για την υπόθεση της κακοποίησης που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού στην Κρήτη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την 27χρονη μητέρα του Άγγελου και τον τότε 44χρονο σύντροφό της, αποδίδοντάς
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε την ετυμηγορία του για τη φρικτή υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, καταδικάζοντας σε ισόβια κάθειρξη τη μητέρα του 3χρονου Άγγελου και τον πρώην σύντροφό της, αποδίδοντάς τους ευθύνες για την κακοποίηση που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού.
Η 27χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, επιπλέον 23 ετών και 9 μηνών, για την θανατηφόρα κακοποίηση του γιου της. Ο 44χρονος πρώην σύντροφός της έλαβε επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης, μαζί με επιπλέον 24 έτη και 3 μήνες.
Ομόφωνα αθωώθηκε ο βιολογικός πατέρας του Άγγελου, ενώ απορρίφθηκε ο ισχυρισμός της 27χρονης περί μειωμένου καταλογισμού.
Η εισαγγελική πρόταση ήταν να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο κατηγορούμενους, παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων υπεράσπισης. Η συνήγορος της μητέρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη αναγνώρισης οποιουδήποτε ελαφρυντικού για την 27χρονη, χαρακτηρίζοντάς την ως μεγάλη αδικία.
Κατά την αποχώρηση της έδρας για τη συζήτηση των ελαφρυντικών, η 27χρονη μητέρα κατέρρευσε σε κλάματα, μόλις ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις της απόφασης από τη δικηγόρο της. Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενός της παρέμεινε σιωπηλός, όπως αναφέρει και το cretalive.gr.
