Δέσμευση για Στήριξη των Πληγέντων: «Κανείς δεν Μένει Μόνος του, όλοι θα Ενισχυθούν» δηλώνει ο Κώστας Κατσαφάδος
Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Βιλίων, παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστα Κατσαφάδου, για τον συντονισμό των ενεργειών και τη διαχείριση των επιπτώσεων από την πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, ο δήμαρχος Μεγαρέων, εκπρόσωπος της Περιφέρειας καθώς και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών και
Σε κλίμα εργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Βιλίων σύσκεψη για τον συντονισμό των ενεργειών και τη διαχείριση των συνεπειών της πρόσφατης πυρκαγιάς που έπληξε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος, μαζί με τον δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, τον δήμαρχο Μεγαρέων, εκπρόσωπο της Περιφέρειας, καθώς και στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.
Ο κ. Κατσαφάδος, μετά το πέρας της σύσκεψης, ανέφερε ότι οι αυτοψίες στο Πόρτο Γερμενό θα ολοκληρωθούν έως αύριο. Επεσήμανε δε την επικείμενη ανακοίνωση του Δήμου από τη Δευτέρα, μέσω της οποίας οι πολίτες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. «Οι πολίτες, με το φύλλο αυτοψίας που θα λάβουν από την υπηρεσία μας, το Ε1, το Ε9 και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, θα πρέπει να καταθέτουν την αίτησή τους. Έτσι, τα έγγραφα θα επεξεργαστούν άμεσα και θα λάβουν χρήματα για πρώτες βιοτικές ανάγκες και επίδομα οικοσκευής», εξήγησε.
Η διαδικασία, όπως περιέγραψε, είναι σαφής: οι πολίτες καταθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα, τα στελέχη του Δήμου τα επεξεργάζονται, στέλνουν το πρακτικό στο υπουργείο, και εντός 10 ημερών από την ολοκλήρωσή του, τα χρήματα θα αποστέλλονται πίσω στο Δήμο για την πληρωμή των πολιτών.
Επιπλέον, ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι για τη δυνατότητα επιδότησης ενοικίου, ενώ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την επισκευή και ανακατασκευή κτιρίων αναμένεται να είναι έτοιμη στις 20 του μήνα, με τις αιτήσεις να ξεκινούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για τις επιχειρήσεις, παρουσιάστηκαν δύο συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης: το «my business support» και τα «pass», με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.
«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που θα θωρακίσει την περιοχή, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, θα τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα, και θα αποκαταστήσει τις ζημιές σε δίκτυα και δημοτικές υποδομές. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, ώστε να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.
Κλείνοντας, ο υφυπουργός επανέλαβε το μήνυμα: «Το μήνυμα είναι ένα και απλό. Κανένας δεν μένει πίσω μόνος. Κανέναν δεν θα αφήσουμε αβοήθητο. Θα συνεργαστούμε όλοι μαζί, ώστε γρήγορα και άμεσα να φτάσουν τα χρήματα στους πολίτες που τα δικαιούνται και να επαναφέρουμε την κανονικότητα. Τα χρήματα είναι συγκεκριμένα: έως 6.000 ευρώ για την οικοσκευή και 600 ευρώ για την κάλυψη πρώτων βιοτικών αναγκών».
Αναφορικά με την κρατική αρωγή, η αποζημίωση για τα κτίρια ανέρχεται στο 100% της εκτιμηθείσας ζημιάς, ενώ για τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα των επιχειρήσεων θα είναι στο 70%.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το μυστικό στα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος: Τι αποκαλύπτει η μυστηριώδης ταφή δύο βρεφών αιώνες μετά την παρακμή του
Το σόι σου – Επιστρέφει με αλλαγές
Χαράδρα του Βίκου: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά 51χρονης Ισραηλινής που είχε τραυματιστεί στο πόδι
Conference League: Ο Απόλλων Λεμεσού «άλωσε» τη Νορβηγία, 0-1 την Μπραν
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα στη
ροή ειδήσεων του webreporter
