12/09/2026

Τέμπη: «Δεν υποχωρούμε, δεν ξεχνάμε» – Οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν δικαιοσύνη ενόψει της επανέναρξης της δίκης

Τέμπη: «Δεν υποχωρούμε, δεν ξεχνάμε» διαμηνύουν οι συγγενείς ενόψει της επανέναρξης της δίκης - Lawandorder.gr

Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, εκφράζει την αταλάντευτη επιθυμία του για την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων φέρουν ευθύνη, με νέα ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή (11/09). Η ανακοίνωση εκδίδεται με αφορμή την επανέναρξη της δικαστικής διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούσαν τους πρώτους 25 κατηγορούμενους, το Δικαστήριο άρχισε να εξετάζει τους πρώτους μάρτυρες του κατηγορητηρίου.

Στο δικαστικό βήμα ανέβηκαν μέλη των οικογενειών των θυμάτων, τα οποία κατέθεσαν κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, την τραγική κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, την απουσία συστημάτων ασφαλείας, τις αλλοιώσεις στον τόπο του εγκλήματος, καθώς και τα σοβαρά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την πυρκαγιά και τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών:

Με την ολοκλήρωση των πρώτων τριών συνεδριάσεων (7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2026) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, μετά τη θερινή διακοπή, η δικαστική διερεύνηση του εγκλήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 εισήλθε στην ουσία της.

Έπειτα από την τακτοποίηση των δικονομικών θεμάτων των πρώτων 25 κατηγορουμένων, το Δικαστήριο προχώρησε στην κατάθεση των πρώτων μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Στο βήμα ανέβηκαν συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι παρείχαν ουσιώδη στοιχεία για τις συνθήκες του δυστυχήματος, την απαράδεκτη κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, την έλλειψη συστημάτων ασφαλείας, τις επεμβάσεις στον χώρο του εγκλήματος, καθώς και για τα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την προκληθείσα πυρκαγιά και τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Επιπλέον, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλαν καίρια αιτήματα για πλήρη εργαστηριακό έλεγχο των επικοινωνιών και των ψηφιακών δεδομένων του σταθμάρχη, καθώς και για τη διερεύνηση πιθανών αλλοιώσεων στα καταγραφικά.

Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 28.02.2023 επιβεβαιώνει την ισχυρή του παρουσία. Θα παραμείνουμε παρόντες, τόσο εντός όσο και εκτός της δικαστικής αίθουσας, παρακολουθώντας με προσοχή κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Δεν υποχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας, την αναβάθμιση των κατηγοριών και την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων, για την απονομή της απόλυτης δικαιοσύνης.