13/09/2026

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης στην Κύπρο: Εστίαση στην Οικονομική Διπλωματία και τις Επενδύσεις για Ενίσχυση των Δεσμών Ελλάδας-Κύπρου

Χάρης Θεοχάρης: Στη Λευκωσία με ατζέντα την οικονομική διπλωματία και τις επενδύσεις

Με επίκεντρο την οικονομική διπλωματία, την προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Κύπρου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας

Τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, ο κ. Θεοχάρης θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα ξεναγηθεί και θα καταθέσει στεφάνι. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Δαμιανό.

Κύρια θέματα συζήτησης στη συνάντηση αυτή θα αποτελέσουν οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, η προσέλκυση επενδύσεων και η αξιοποίηση νέων ευκαιριών συνεργασίας.

Ακολούθως, θα υπάρξει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ.κ. Γεώργιο.

Το απόγευμα, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, και αμέσως μετά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Invest Cyprus, Μάριο Ταννούση.

Η πρώτη ημέρα του προγράμματος θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του κ. Θεοχάρη σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Κύπρου, με θέμα το ελληνικό επιχειρείν.

Οι επαφές της δεύτερης ημέρας

Την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Θεοχάρης θα επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ύπνος και πεπτικό σύστημα: Η απρόσμενη σύνδεση με μια συχνή γαστρεντερολογική πάθηση, σύμφωνα με μελέτη

Υεμένη: Κυβερνητικές δυνάμεις και Σαουδική Αραβία προσπαθούν να ανακόψουν την προέλαση των Χούθι – Σφοδρές μάχες σε πολλαπλά μέτωπα

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο οδηγός ταξί που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου, «σπάει τη σιωπή του» – «Είπα τη δική μου αλήθεια»

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 13/9/2026: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 8 εκατ. ευρώ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα στη
ροή ειδήσεων του enikos.gr

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Σταύρο Σταύρου, και με τον πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας, Ιωσήφ Ιωσήφ.

Οι επαφές του υφυπουργού Εξωτερικών στοχεύουν στην ανάδειξη νέων πεδίων συνεργασίας, στην υποστήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στη δημιουργία περισσότερων επενδυτικών και εμπορικών ευκαιριών.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, με τους ισχυρούς ιστορικούς και πολιτικούς δεσμούς που τις ενώνουν, μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμη πληρέστερα τα κοινά τους πλεονεκτήματα, λειτουργώντας συντονισμένα σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ