18/09/2026

Γιώργος Φλωρίδης: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» εξασφαλίζει την εθνική σταθερότητα απέναντι σε κάθε απειλή – Η Ελλάδα δεν αντέχει την ακυβερνησία

Φλωρίδης για το «Μητσοτάκης ή Ερντογάν»: Δεν πρέπει να μείνουνε ακυβέρνητοι ούτε μία ώρα - Πήραμε την Ασπίδα του Αχιλλέα για να μην γίνει ντου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 την Παρασκευή (18/9), τόνισε την αναγκαιότητα της Νέας Δημοκρατίας για τη διατήρηση της εθνικής σταθερότητας της χώρας.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη «Μητσοτάκης ή Ερντογάν», ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε την κρισιμότητα της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει ακυβέρνητη ούτε μία ώρα. Με βάση τον τρέχοντα πολιτικό χάρτη, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μοναδική σταθερή επιλογή».

Σχετικά με την αμυντική θωράκιση της χώρας, δήλωσε: «Γιατί τώρα θα επενδύσουμε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους Ισραηλινούς, και δικαίως, για την απόκτηση της «Ασπίδας του Αχιλλέα»; Για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απόπειρα αιφνιδιασμού. Η χώρα πρέπει να είναι πάντα έτοιμη. Η Ελλάδα είναι πλήρως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή».

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Διαβάστε σήμερα στο enikonomia.gr

ΕΣΥ: Συστήνεται Πανελλήνιος Σύλλογος Ψυχολόγων και κλάδος νοσηλευτών – Όλες οι λεπτομέρειες