19/09/2026

Κυριάκος Βελόπουλος: Η κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, κατηγορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Βελόπουλος: Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την εκτίναξη του κόστους ενέργειας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, αποδίδοντάς της την αποκλειστική ευθύνη για την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, «η κυβέρνηση, μέσω της εγκληματικής ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί, του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, φέρει όλο το βάρος για την εκτίναξη του κόστους ενέργειας.

Όσα «μέτρα» και αν ανακοινώσει, η ακρίβεια είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει, καθώς η κυβέρνηση αποκομίζει τεράστια έσοδα από την ενεργειακή ακρίβεια, προσφέροντας «ψίχουλα» στους Έλληνες πολίτες. Μόνο η Ελληνική Λύση μπορεί να θέσει τέλος σε αυτή την εισπρακτική και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης».

«Δεν απαιτείται «άδεια» από την ΕΕ για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης»

«Ο πρωθυπουργός έχει διαψευσθεί, όπως αποκάλυψε η Ελληνική Λύση, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σπεύδει να ανασκευάσει, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης εκτέθηκε πλήρως. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για «άδεια» από την ΕΕ προκειμένου να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ο οποίος οδηγεί τους Έλληνες στην εξαθλίωση. Με απλά λόγια, η «αφαίμαξη» των Ελλήνων είναι μια συνειδητή επιλογή της επικίνδυνης κυβέρνησης», δήλωσε επιπλέον ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού μας προέρχεται από φορείς του Δημοσίου και ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 65 δισ. ευρώ»

«Μια κυβέρνηση που βασίζεται σε ψευδείς ισχυρισμούς, όπως αυτή του πρωθυπουργού, μπορεί χαρακτηριστεί ως «κυβέρνηση των Μινχάουζεν». Η πλειονότητα των δανείων μας προέρχεται από θεσμούς της ΕΕ (ESM, EFSF, GLF). Εκδίδουμε ελάχιστα ομόλογα, κυρίως για την αντικατάσταση παλαιών, γεγονός που οδηγεί σε μικρή προσφορά και αυξημένη ζήτηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Υπενθυμίζουμε στους «Μινχάουζεν» ότι ο κύριος δανεισμός μας προέρχεται από φορείς του Δημοσίου (ΕΦΚΑ, ΑΚΑΓΕ, ΟΤΑ κ.α.) και ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 65 δισ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα που έχουν «κλαπεί» από τους Έλληνες πολίτες».

«Ανεξαρτήτως των ψευδών τους λόγων, η Ελληνική Λύση θα απαντά πάντα με επιχειρήματα και αλήθειες. Γι’ αυτό και αποτελεί τη μοναδική, ουσιαστική λύση για την Ελλάδα και τους Έλληνες», κατέληξε.

Δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, για τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς αναφορικά με τις «αναβαθμίσεις» της Ελληνικής οικονομίας

Ένας πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση που βασίζεται στα ψέματα, είναι «κυβέρνηση των Μινχάουζεν».

Το μεγαλύτερο μέρος των… pic.twitter.com/3JByoAeLT2

— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) September 19, 2026