28/09/2026

Συντονισμένες Επιθέσεις σε Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αττική: Κυψέλη, Δάφνη και Μαρούσι στο Στόχαστρο

Επιθέσεις σε τρία γραφεία της ΝΔ στην Αττική: Στόχος η τοπική της Κυψέλης και τα πολιτικά γραφεία Λοβέρδου και Παπαθανάση - Lawandorder.gr

Ένα κύμα επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας συγκλόνισε την Αττική τις τελευταίες 24 ώρες. Συγκεκριμένα, δέχτηκαν επιθέσεις η τοπική οργάνωση του κόμματος στην Κυψέλη, καθώς και τα πολιτικά γραφεία των Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι.

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, καταδίκασε τις ενέργειες, κάνοντας λόγο για «θρασύδειλους τραμπούκους» και δηλώνοντας κατηγορηματικά: «ματαιοπονούν, γιατί ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε».

Το κόμμα απευθύνει εκ νέου κάλεσμα προς όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα τις επιθέσεις, θέτοντας το ερώτημα: «Θα το πράξουν ή θα συνεχίσουν να κλείνουν το μάτι στους τραμπούκους σιωπώντας;»

«Τα ξημερώματα, άγνωστοι έριξαν μπογιές στο πολιτικό μου γραφείο στο Μαρούσι. Στη Δημοκρατία η διαφωνία και η κριτική έχουν θέση. Ο εκφοβισμός και οι καταστροφές δεν έχουν. Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την επίθεση.

Θα συνεχίσω να ακούω όλες και όλους, να απαντώ στην κριτική με επιχειρήματα και να υπηρετώ όλους τους πολίτες όπως και τους συμπολίτες μου στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας που με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους και με έχουν εκλέξει βουλευτή. Με ψυχραιμία, θεσμικότητα και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε τη δουλειά μας», δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Δεν τους φοβάμαι. Δεν με πτοούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι αντιμέτωπος με επιθέσεις. Κάθε φορά με χαλυβδώνουν περισσότερο. Τέτοιες ενέργειες χαρακτηρίζουν αποκλειστικά εκείνους που τις επιλέγουν. Συνεχίζω με την ίδια αποφασιστικότητα τον αγώνα για όσα πιστεύω».

Η επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: Οι επιθέσεις των θρασύδειλων τραμπούκων κατά της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται.

Στις πρώτες πρωινές ώρες, το πολιτικό γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παπαθανάση, στο Μαρούσι, έγινε στόχος. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίθεση εντός 24ώρου, μετά τα γραφεία της 6ης Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Κυψέλη και το πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη.

Επαναλαμβάνουμε πως ματαιοπονούν, καθώς ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε. Κάθε τέτοια επίθεση επιφέρει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα: μας συσπειρώνει ακόμα περισσότερο απέναντι σε όσους αφελώς πιστεύουν ότι η βία μπορεί να φιμώσει τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας.

Εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Αστυνομία για την άμεση εξιχνίαση των υποθέσεων.

Καλoύμε, για μια ακόμη φορά, όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τις επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας. Η σιωπή τους θα εκληφθεί ως ανοχή στους τραμπούκους.