ΠΑΣΟΚ: «Μητσοτάκης και Τσίπρας κατηγορούνται για το ίδιο λάθος – Ποιος ζημίωσε περισσότερο τους δανειολήπτες προς όφελος των funds;»
«Παρακολουθούμε με έκπληξη τη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα» δάνεια, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να μονομαχούν για το ποιος έβλαψε περισσότερο τους δανειολήπτες, ακολουθώντας την ίδια πολιτική που ωφελεί τα funds», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, παρομοιάζοντας την κατάσταση με «δύο γάιδαρους που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα».
Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ουσιαστικά εισήγαγε τα funds στην ελληνική αγορά, επιδεικνύει σήμερα ακραία πολιτική υποκρισία, ισχυριζόμενος ότι επί διακυβέρνησής του δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ σε αυτά. Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου πούλησε δάνεια ύψους 18,271 δισεκατομμυρίων ευρώ στα funds».
«Επιπλέον, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να ψιθυρίζεται η ιδέα της επαναφοράς της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του κατήργησε τον νόμο 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα τονίζει περαιτέρω ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς, ενώ ο ίδιος, με τον νόμο 4738/2020 και το πρόγραμμα ”Ηρακλής ΙΙ”, έχει παραχωρήσει στα funds «κόκκινα» δάνεια άνω των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, καταργώντας κάθε προστατευτικό πλαίσιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2025, να προβλέπονται 67.500 προγράμματα πλειστηριασμών, εκ των οποίων τα 25.000 έχουν ήδη οδηγήσει σε απώλεια περιουσίας για συμπολίτες μας». «Ο κ. Μητσοτάκης, με ποια επιτυχία περηφανεύεται; Επειδή ξεπέρασε τον κ. Τσίπρα στην αναλγησία;» αναρωτιέται το ΠΑΣΟΚ.
Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «εδώ και τρεις ημέρες, οι δύο παρατάξεις επιδίδονται σε μια άγονη αντιπαράθεση, με σκοπό να αποσιωπήσουν τις δικές τους ευθύνες για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, που έχει επιβαρύνει άδικα τους δανειολήπτες. Στόχος τους είναι να μην καταλάβουν οι πολίτες πώς φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση. Τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι αγρότες, που παλεύουν καθημερινά με την ακρίβεια και γνωρίζουν την πραγματικότητα, έχουν μνήμη».
