25/06/2025

Στο Γαλάτσι η συγκέντρωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα την Κυριακή

NATO Alliance Summit in Brussels

Ο κύβος ερρίφθη σχετικά με το πού θα γίνει η συγκέντρωση του Έντι Ράμα την προσεχή Κυριακή (12/05) στην Αθήνα καθώς φαίνεται ότι προκρίθηκε το γήπεδο Γαλατσίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του MEGA , πλέον έχει «κλειδώσει» το γήπεδο Γαλατσίου για την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Όπως επισημαίνει ο σταθμός, την άδεια έδωσε η εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου και τη συμφωνία της μίσθωσης έκλεισε ο ιδιώτης που διαχειρίζεται μέρος των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Νωρίτερα, στη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε «ιδιωτική» την επίσκεψη Ράμα και σημείωσε πως η κυβέρνηση ενημερώθηκε την Τρίτη. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση ούτε θα απαγορεύσει ούτε θα διευκολύνει οποιαδήποτε συγκέντρωση. «Δεν είναι μία επίσκεψη, θα έλεγα, με διμερή χαρακτηριστικά. Έρχεται, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, για να μιλήσει σε ομοεθνείς του. Έχει δικαίωμα να το κάνει. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι και αυτή είναι μια επιλογή που, στην παρούσα συγκυρία, ενόψει και ευρωεκλογών, μάλλον περιττή μου φαίνεται», πρόσθεσε σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης.

Από την πλευρά του ο Ράμα φέρεται να έχει δεσμευθεί ότι η συγκέντρωση δεν σχετίζεται με τις ευρωεκλογές ούτε με εσωτερικά ζητήματα και αφηγήματα που κεντρίζουν τους Έλληνες πολίτες αλλά έχουν να κάνει με την σύσφιξη σχέσεων με την αλβανική ομογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη Ράμα, επιλέχθηκε στην ημερομηνία της συμπλήρωσης ενός έτους από την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου τότε δημάρχου Χειμάρρας.