Γυναίκες στο Τσαντ διαδηλώνουν με εσώρουχα: Η επανάσταση για την απελευθέρωση του Σαξές Μάσρα
Περίπου 20 γυναίκες, μέλη του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Μεταρρυθμιστές», διαδήλωσαν σήμερα ημίγυμνες έξω από τα γραφεία του κόμματος στην πρωτεύουσα Ντζαμένα, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση του ηγέτη τους, Σαξές Μάσρα. Ο Μάσρα κρατείται από τις 16 Μαΐου με κατηγορίες για υποκίνηση μίσους, συμμετοχή σε ένοπλες συμμορίες, συναυτουργία σε δολοφονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα. Οι υποστηρικτές του

Διαμαρτυρία για την απελευθέρωση του Σαξές Μάσρα στην πρωτεύουσα του Τσαντ
Σήμερα, περίπου 20 γυναίκες που ανήκουν στο αντιπολιτευόμενο κόμμα «Μεταρρυθμιστές» πραγματοποίησαν διαδήλωση ημίγυμνες έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Ντζαμένα, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ηγέτη τους, Σαξές Μάσρα.
Ο Μάσρα κρατείται από τις 16 Μαΐου με κατηγορίες που περιλαμβάνουν υποκίνηση μίσους και συμμετοχή σε ένοπλες ομάδες. Οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι πίσω από τη δίωξη αυτή κρύβονται πολιτικά κίνητρα. Ο ίδιος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και τέσσερις ημέρες, αρνούμενος να καταναλώσει τροφή ή να δεχθεί νερό και φαρμακευτική αγωγή.
Η σημερινή διαδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας του κόμματος στο Facebook και ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια ή παρέμβαση των αρχών.
Ο Σαξές Μάσρα είναι χριστιανός από τη νότια περιοχή του Τσαντ και ανήκει στην εθνοτική ομάδα Νγκαμπάγιε. Απολαμβάνει ευρεία στήριξη μεταξύ των νοτίων πληθυσμών, οι οποίοι συχνά εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις διακρίσεις που υφίστανται από την κυρίαρχη μουσουλμανική κυβέρνηση. Οι αρχές τον κατηγορούν ότι φέρει ευθύνη για βίαιες συγκρούσεις στην επαρχία Δυτικό Λογκόνε, όπου 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 14 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.
Ο Φράνσις Καντζιλεμπάγιε, συντονιστής της υπερασπιστικής ομάδας του Μάσρα, χαρακτήρισε την κράτηση ως «αυθαίρετη» και πολιτικά καθοδηγούμενη.