«Επαναστατική Στήριξη: 1.500 Άτομα με Αναπηρία Αποκτούν Προσωπικό Βοηθό»
«Η πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού κατέκτησε το ορόσημο ένταξης των 1.500 συμπολιτών μας με αναπηρία που αποκτούν αυτονομία στην καθημερινότητά τους. Η αδιάκοπη και διασφαλισμένη συνέχεια του προγράμματος είναι η δική μας δέσμευση στην προσβασιμότητα, τη συμπερίληψη και την ισότητα». Αυτό τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την συμπλήρωση του

«Η πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού κατέκτησε το ορόσημο ένταξης των 1.500 συμπολιτών μας με αναπηρία που αποκτούν αυτονομία στην καθημερινότητά τους. Η αδιάκοπη και διασφαλισμένη συνέχεια του προγράμματος είναι η δική μας δέσμευση στην προσβασιμότητα, τη συμπερίληψη και την ισότητα». Αυτό τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την συμπλήρωση του αριθμού των 1.500 Ατόμων με Αναπηρία που βρήκαν Προσωπικό Βοηθό.
Σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η υλοποίηση του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, όπως επίσης και ο στόχος της πλήρους ενσωμάτωσης αυτών των ατόμων στην ελληνική κοινωνία.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος: «Το πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού είχε κατακτήσει, μόλις από την έναρξή του, ακόμα ένα ορόσημο: Ήταν το πρώτο από την ελληνική πλευρά για το οποίο επιτεύχθηκε ορόσημο του χρονοδιαγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τον Μάρτιο του 2022. Μέσα από την εκπλήρωση αυτού του δεύτερου ορόσημου των 1.500 Ατόμων με Αναπηρία νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία συντελείται μία σημαντική πρόοδος που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της κρατικής πρόνοιας.»
Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η καθολική εφαρμογή της υπηρεσίας Προσωπικού Βοηθού είναι εγγύηση για τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και τις οικογένειές τους: «Εργαζόμαστε για μια ολοκληρωμένη πολιτική στην αυτόνομη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να βελτιώνει τη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία ώστε να μπορούν να ζουν αυτόνομα και να συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής ξεπερνώντας εμπόδια καθώς επίσης καταρρίπτοντας διακρίσεις.»