Ρωμανός : Αντιμετωπίσαμε τις παθογένειες του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν
Για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε ο διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Νίκος Ρωμανός στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα από την συχνότητα του Realfm 97,8. «Αυτό το οποίο έχουμε πει είναι ότι εμείς προφανώς πρέπει να εξετάσουμε σε βάθος την δικογραφία για να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας με σοβαρότητα

Δηλώσεις Νίκου Ρωμανού σχετικά με τις παράνομες επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Νίκος Ρωμανός, μίλησε για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά τη διάρκεια της εκπομπής στο Realfm 97,8 με τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα. «Αυτό το οποίο έχουμε πει είναι ότι εμείς προφανώς πρέπει να εξετάσουμε σε βάθος την δικογραφία για να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας με σοβαρότητα και χωρίς βιασύνη. Είδατε σε προηγούμενες υποθέσεις που οδήγησε αυτή η βιασύνη κάποιων. Άρα λοιπόν αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και αδιαπραγμάτευτο για εμάς και από εκεί και πέρα προφανώς κάθε υπόθεση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Άρα λοιπόν όταν έρθει η ώρα θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με την ποινική διαδικασία και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης», είπε ο Νίκος Ρωμανός.
Σχολιάζοντας τις συζητήσεις γύρω από το ποιος γνώριζε τι, ανέφερε: «Αυτή η συζήτηση για το ποιος ήξερε και τι ήξερε κι αυτά νομίζω είναι λίγο υποκριτική. Όταν εμείς είμαστε οι πρώτοι που λέμε ότι όλα αυτά τα έξι χρόνια έχουμε πάρει μία σειρά πρωτοβουλιών για να λύσουμε παθογένειες, προφανώς ξέραμε τις παθογένειες για να θέλουμε να τις λύσουμε. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικό να ξέρεις τις παθογένειες, να κάνεις κινήσεις για να τις λύνεις και να παραδέχεσαι ότι αυτές οι κινήσεις δεν πέτυχαν στον βαθμό που θα ήθελες.Αλλά συγγνώμη είμαστε οι πρώτοι που κάναμε μία σειρά κινήσεων και μπορώ να σας τις απαριθμήσω», τόνισε ο διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού.
«Η κριτική περί διάλυσης του συστήματος μπορεί εύκολα να διατυπωθεί αλλά αν συνέβαινε αυτό θα υπήρχε αναστάτωση καθώς στην μεταβατική φάση δεν θα μπορούσαν οι πληρωμές να γίνουν κανονικά», πρόσθεσε ο Νίκος Ρωμανός.
«Κατανοούσαμε πλήρως τις παθογένειες που υπήρχαν κι επιχειρήσαμε λύσεις αλλά δεν πετύχαμε όπως περιμέναμε κι έτσι καταλήξαμε στην απόφαση απορρόφησης από την ΑΑΔΕ», σημείωσε επίσης.
Ο κ. Ρωμανός επεσήμανε πως «τα έξι χρόνια έχουν φέρει πάνω από 5.000 υποθέσεις προς διερεύνηση εκτός αυτών που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία». Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως αυτές στην Κρήτη καθώς επίσης στη Νάξο όπου πολλές υποθέσεις έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.