«Παύλος Μαρινάκης: Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ – Μια «μαύρη σελίδα» στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας»
«Σήμερα γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, κατά την ψηφοφορία στην Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της

Σοβαρές Καταγγελίες για την Ψηφοφορία στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας
«Σήμερα γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας μας» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.Στην ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με το αίτημα άρσης ασυλίας 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σοβαρά αδικήματα όπως η εσχάτη προδοσία και η κατάχρηση εξουσίας, τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ψήφισαν «παρών», ενώ οι Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας υποστήριξαν το αίτημα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το άρθρο 61 του Συντάγματος δηλώνει ξεκάθαρα ότι «ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων». Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η χορήγηση άδειας δίωξης από τη Βουλή αφορά την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε επίσης: «Με απλά λόγια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης υιοθέτησαν μια στάση παρόμοια με αυτή που είχε στο παρελθόν η Χρυσή Αυγή σχετικά με τις μνημονιακές ψηφοφορίες και αργότερα η Ελληνική Λύση αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η συμπεριφορά των κομμάτων αυτών είναι θλιβερή και αντίθετη στους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας μας. Ωστόσο, δεν μας προκαλεί έκπληξη.»
«Η ψήφος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα σοβαρό κοινοβουλευτικό λάθος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Αυτό ενώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δυνάμεις του πιο ακραίου λαϊκισμού τους τελευταίους μήνες.
Απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη κάλεσε τον αρχηγό να επανεξετάσει τη θέση του κόμματός του πριν από την επόμενη εβδομάδα στη συζήτηση στην Ολομέλεια: «Είναι απαραίτητο να διαφυλαχθούν τα προσχήματα». Είναι απαράδεκτο 51 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας να χρειάζεται να συζητούμε αυτονόητα ζητήματα όπως είναι η συνταγματικά καθορισμένη εκτέλεση των καθηκόντων των βουλευτών.»