«Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η επιχείρηση «Δαγκάνες» κατά των παράνομων σταθμεύσεων!»
Δαγκάνες τοποθετούν από σήμερα οι δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Θεσσαλονίκης στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των οδηγών ώστε να μη σταθμεύουν κυρίως σε θέσεις μονίμων κατοίκων και φορτοεκφορτώσεων, αλλά και σε χώρους πρόσβασης ΑμεΑ. «Αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε άλλον τρόπο στην προσπάθεια της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας για την εφαρμογή του

Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης: Νέες Δαγκάνες για Παράνομες Στάθμευσεις
Από σήμερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Θεσσαλονίκης αρχίζουν να τοποθετούν δαγκάνες στα οχήματα που είναι σταθμευμένα παράνομα. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των οδηγών ώστε να αποφεύγουν τη στάθμευση σε θέσεις που προορίζονται για μόνιμους κατοίκους και φορτοεκφορτώσεις, καθώς και σε χώρους πρόσβασης ατόμων με αναπηρία. «Αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε άλλον τρόπο στην προσπάθεια της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, πήραμε την απόφαση και πλέον εφαρμόζουμε και το σύστημα με τις δαγκάνες», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Τσιαπακίδης.
Οι σφιγκτήρες αυτοί τοποθετούνται στις ρόδες των οχημάτων, υποχρεώνοντας τους παραβάτες να επισκεφθούν τη δημοτική αστυνομία προκειμένου να πληρώσουν το πρόστιμο. «Ως τώρα, σε πολλές περιπτώσεις, αλλοδαποί κυρίως παραβάτες έσκιζαν το πρόστιμο και έφευγαν από τη χώρα καθώς η παράβαση δεν φαινόταν πουθενά. Πλέον, με τις δαγκάνες, αυτό δεν μπορεί να συμβεί καθώς μόνο η δημοτική αστυνομία μπορεί να αφαιρέσει τους σφιγκτήρες μετά την πληρωμή του προστίμου. Υπήρχαν άλλωστε περιπτώσεις όπου τα αυτοκίνητα παρέμειναν παρκαρισμένα παράνομα για 3 έως 15 ημέρες»,προσθέτει ο αντιδήμαρχος.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί μέσω αυτής της κίνησης να μεταφέρει ένα σαφές μήνυμα: ότι συγκεκριμένοι χώροι είναι αποκλειστικά για κάποιους ανθρώπους ενώ οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας κι αυτό πρέπει να γίνεται κατανοητό.
Το μέτρο θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου λόγω των επισκεπτών από τις βαλκανικές χώρες αλλά και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Ελήφθη η απόφαση ότι θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ώστε όλοι οι πολίτες να λάβουν το μήνυμα αυτό σοβαρά υπόψη τους. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε ξανά προβλήματα όπως τα διπλοπαρκαρίσματα», σημειώνει ο κ. Τσιαπακίδης.
Επιπλέον εκτιμά ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα έχει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος αυστηρότερος ΚΟΚ ενώ μέχρι τέλος του έτους αναμένεται αύξηση στη δύναμη της δημοτικής αστυνομίας με επιπλέον 80 υπαλλήλους έτσι ώστε συνολικά οι περιπολίες στους δρόμους της πόλης θα φτάσουν τα 120 άτομα.