Πάτρα: Η φωτιά υποχωρεί – Βελτιωμένη η κατάσταση στην περιοχή!
Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή από τα Συχαινά μέχρι του Ρωμανού της Πάτρας και οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, με την μεγαλύτερη να βρίσκεται ανατολικά από την συνοικία της Αροής. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν

Βελτίωση της κατάστασης στη φωτιά στην Πάτρα
Η κατάσταση της φωτιάς από τα Συχαινά έως τον Ρωμανό στην Πάτρα έχει παρουσιάσει βελτίωση, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες. Η πιο σοβαρή εστία εντοπίζεται ανατολικά της συνοικίας Αροής.
Με την ανατολή του ήλιου, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα ξεκίνησαν ρίψεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους σε περιοχές όπου υπάρχουν ενεργές φλόγες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες αγωνίστηκαν σθεναρά για να περιορίσουν τις φλόγες και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν κατοικημένες ζώνες.
Όπου παρατηρήθηκαν αναζωπυρώσεις, η αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση.Η επιτυχία τους ενισχύθηκε από τη σημαντική μείωση της έντασης των ανέμων.Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι τουλάχιστον επτά συνοικιών πέρασαν μια δεύτερη νύχτα γεμάτη ανησυχία παρακολουθώντας τις φλόγες από τις διάφορες εστίες.
Φωτιά σε εξέλιξη στην Ξηροχώρι Ζαχάρως
Στην περιοχή Ξηροχώρι του Δήμου Ζαχάρως στην Ηλεία, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης εργάζονται σκληρά για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει αγροτικές και δασικές εκτάσεις.
Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και 15 οχήματα. Δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος για την υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων. Επιπλέον, υδροφόρες από την αυτοδιοίκηση συμβάλουν στο έργο των πυροσβεστών.