Τραγωδία στην Ισπανία: Πυροσβέστης χάνει τη ζωή του κατά την κατάσβεση φονικής πυρκαγιάς
Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη βορειοδυτική Ισπανία έπειτα από δυστύχημα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της περιφέρειας Καστίλλη και Λεόν, ανεβάζοντας σε τέσσερις τον αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Χ ότι ο πυροσβέστης σκοτώθηκε «από

Θάνατος Πυροσβέστη από Δυστύχημα στη Βόρεια Ισπανία
Στη βορειοδυτική Ισπανία, ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της περιοχής Καστίλλη και Λεόν. Με αυτή την απώλεια, ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα για πάνω από μία εβδομάδα ανέρχεται σε τέσσερις.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το τραγικό συμβάν συνέβη όταν το όχημα που μετέφερε νερό ανατράπηκε κατά την απομάκρυνση της αυτοκινητοπομπής από μια ενεργή φωτιά σε έναν δασικό δρόμο με έντονη κλίση. «Για άγνωστους λόγους το όχημα πλησίασε το ανάχωμα και ανατράπηκε, πέφτοντας σε μια απότομη πλαγιά», ανέφεραν οι αρμόδιοι.
Περισσότερα από 700.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία, ενώ συνολικά 1.570.000 στρέμματα έχουν καεί φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS). Αντιμέτωπος με την έκταση των καταστροφών που προκαλούν οι φωτιές στη χώρα, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την Κυριακή «ένα εθνικό σύμφωνο για την κλιματική έκτακτη ανάγκη».