10/02/2026

«Εμίρης του Κατάρ: Ισραήλ και οι επιδιώξεις του οδηγούν τη Γάζα στο χάος – Αποκλείονται οι συνομιλίες»

Ο εμίρης του Κατάρ, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τα πρόσφατα ισραηλινά πλήγματα στην Ντόχα, διαβεβαίωσε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι η χώρα του θα συνεχίσει, παρ’ όλ’ αυτά, τις διπλωματικές προσπάθειές της, μαζί με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο, για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Ο

Εμίρης του Κατάρ: Το Ισραήλ θέλει να καταστρέψει τη Γάζα – Καθιστά «αδύνατη» τη διεξαγωγή συνομιλιών

Δήλωση του Εμίρη του Κατάρ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο εμίρης του Κατάρ, σε μια νέα καταγγελία για τα πρόσφατα ισραηλινά επιθέσεις, εξέφρασε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την αφοσίωσή της χώρας του στις διπλωματικές πρωτοβουλίες.Συνεργαζόμενος με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο,δήλωσε ότι οι προσπάθειές τους για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν.

Ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι περιέγραψε την επίθεση ως «ύπουλη», τονίζοντας ότι στόχευε στελέχη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που βρίσκονταν σε έναν οικισμό στο κέντρο της Ντόχα. «Αντίθετα με όσα υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αυτή η επίθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμο δικαίωμα καταδίωξης τρομοκρατών» και «υπονομεύει τις διπλωματικές ενέργειές μας για τον τερματισμό των βιαιοτήτων κατά των πολιτών της Γάζας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας στην διπλωματία, ακόμη και όταν οι αντίπαλοί μας προτιμούν τη χρήση βίας», υπογράμμισε.Ο εμίρης αναφέρθηκε επίσης σε δεσμεύσεις για μεσολάβηση ώστε να σταματήσει ο πόλεμος, να εξασφαλιστεί ανθρωπιστική βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι. Παρά τις εκστρατείες παραπληροφόρησης που αντιμετωπίζουν, διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν τους αποθαρρύνει: «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας μαζί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ».

Ο εμίρης κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση λέγοντας πως έχει εγκαταλείψει κάθε σκέψη απελευθέρωσης των ομήρων. «Φαίνεται πως σκοπεύουν να καταστρέψουν τη Γάζα ώστε να γίνει ακατοίκητη (…) Με άλλα λόγια, επιδιώκουν να κάνουν τη ζωή στην περιοχή αφόρητη προκειμένου να αναγκάσουν τον πληθυσμό της σε φυγή. Ο Ισραηλινός ηγέτης φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίζει τον πόλεμο», πρόσθεσε.