22/01/2026

ΓΣΕΕ: Μεγάλη Εικοσιτετράωρη Απεργία σε Όλη τη Χώρα την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου!

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2025. «Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, πρέπει να στείλουμε ισχυρό μήνυμα αντίδρασης στις αντεργατικές πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας, απορυθμίζοντας ακόμα περισσότερο

ΓΣΕΕ: Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου

Κάλεσμα για Μαζική Συμμετοχή στην Απεργία της 1ης Οκτωβρίου

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) απευθύνει έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου 2025.

«Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, πρέπει να στείλουμε ισχυρό μήνυμα αντίδρασης στις αντεργατικές πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας, απορυθμίζοντας ακόμα περισσότερο την αγορά εργασίας. Πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι με το εργασιακό της νομοσχέδιο διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα», σημειώνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι τα αιτήματα είναι ξεκάθαρα και αδιαπραγμάτευτα:

  • Απόσυρση των μέτρων που σχετίζονται με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καθώς αυτά ωφελούν συγκεκριμένα εργοδοτικά συμφέροντα. Δηλώνουμε κατηγορηματικά όχι στο 13ωρο. Η εξάντληση δεν μπορεί να θεωρείται ανάπτυξη· η ανθρώπινη αντοχή έχει προφανή όρια.Αντιτίθεται επίσης στη διάσπαση του χρόνου αναψυχής.
  • Mείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας άμεσα. Η εφαρμογή μιας εβδομάδας 37.5 ωρών είναι κοινωνικά δίκαιη και έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα όπου έχει υιοθετηθεί.
  • Πλήρης επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς αυτό αποτελεί θεμέλιο για πραγματική δημοκρατία στον χώρο εργασίας και είναι ο μόνος δρόμος προς καλύτερες αμοιβές και ποιοτικές συνθήκες δουλειάς.

Το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα λάβει χώρα την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα διεξαχθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Την Τετάρτη δεν εργαζόμαστε, απεργούμε. Δεν σιωπούμε, διαδηλώνουμε. Δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε. Ο χρόνος εργασίας δεν είναι εμπόρευμα· είναι η ζωή μας», καταλήγει η ΓΣΕΕ.