22/01/2026

«Πιερρακάκης: Ανακοινώνονται 3 Νέα Μέτρα Στήριξης για τη Στέγη στο Υπουργικό Συμβούλιο Αύριο»

Τρία νέα επιπρόσθετα μέτρα για τη διευκόλυνση στην εξεύρεση στέγης και τη διάθεση περισσότερων ακινήτων στην αγορά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1  «Καλημέρα Ελλάδα». Οι νέες διατάξεις Οι νέες διατάξεις θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

Πιερρακάκης: 3 πρόσθετα μέτρα στήριξης για τη στέγη – Στο επίκεντρο του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου οι

Νέα Μέτρα για την Εύρεση Στέγης και την Αγορά Ακινήτων

Τρία νέα μέτρα που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της εύρεσης στέγης και στην αύξηση των διαθέσιμων ακινήτων στην αγορά ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Οι Νέες Διατάξεις

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί προς έγκριση στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στις σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνονται:

  • Η φοροαπαλλαγή για πολύτεκνους θα επεκτείνεται πέρα από τα διαμερίσματα με εμβαδόν 120 τμ.Για οικογένειες με περισσότερα από δύο τέκνα, το εμβαδόν θα αυξάνεται κατά 20 τ.μ., φτάνοντας στα 140 τ.μ. για τρίτο παιδί,καθώς και στα 160 τ.μ. για τέταρτο παιδί κτλ.
  • Ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί λειτουργοί, στρατιωτικοί) εξαιρούνται από την υποχρέωση να υπογράψουν τριετές συμβόλαιο ενοικίασης. Έτσι οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να τους νοικιάσουν ακίνητα ακόμη και με εξαμηνιαίο συμβόλαιο ενώ διατηρούν το δικαίωμα φοροαπαλλαγής των τριών χρόνων.
  • Στην περίπτωση που ο ενοικιαστής παραιτηθεί από το τρίχρονο συμβόλαιο πριν την ολοκλήρωσή του, οι ιδιοκτήτες δεν χάνουν τη φοροαπαλλαγή τους αν βρουν νέο μισθωτή μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Εξηγώντας τις νέες αυτές πρωτοβουλίες, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι σκοπός είναι η απελευθέρωση των κλειστών ακινήτων ώστε να γίνουν διαθέσιμα στην αγορά.

Σταδιακή Κατάργηση ΕΝΦΙΑ στη Νέα Βύσσα Έβρου

“Βάζουμε έναν αστερίσκο για τον Νομό Έβρου και για ευνόητους λόγους πάμε τον αριθμό των κατοίκων στους 1.700”,δήλωσε ο υπουργός προκειμένου να συμπεριλάβει τη Νέα Βύσσα στις εξαιρέσεις λόγω της συγκεκριμένης δημογραφικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η περιοχή.

“Αυτό μας ζητήθηκε έντονα από τους βουλευτές μας από το Νομό”, πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης σημειώνοντας πως “είναι απολύτως δίκαιο” καθώς όπως ανέφεραν πολλοί “η απογραφή δεν αντανακλά την πραγματική κατάσταση”. Η συνολική προσέγγιση αναγνωρίζει τη σημασία της στήριξης της δημογραφίας μέσω πολιτικών που προάγουν όχι μόνο τις γεννήσεις αλλά και τη στήριξη της περιφέρειας καθώς επίσης την υποστήριξη των συνόρων μέσω μειώσεων ΦΠΑ στα παραμεθόρια νησιά.