Δανία: Νέα στρατηγική ενίσχυση με την αγορά 16 αμερικανικών F-35!
H Δανία θα αγοράσει 16 νέα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 προκειμένου να ενισχύσει το αμυντικό σύστημά της, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, δύο εβδομάδες μετά τη διείσδυση στο εναέριο χώρο της μη επανδρωμένων αεροσκαφών άγνωστης προέλευσης. «Καταλήξαμε σε μια πολιτική συμφωνία για να αποκτήσουμε επιπλέον 16 μαχητικά αεροσκάφη F-35, (…) ώστε να διαθέτουμε

Η Δανία Ενισχύει τις Αμυντικές της Δυνάμεις με Νέα Μαχητικά F-35
Σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Δανίας ανακοίνωσε την απόφαση για την αγορά 16 νέων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, στοχεύοντας στην ενίσχυση του εθνικού αμυντικού συστήματος. Η ανακοίνωση έρχεται δύο εβδομάδες μετά από περιστατικά μη επανδρωμένων αεροσκαφών άγνωστης προέλευσης που εισήλθαν στο δανέζικο εναέριο χώρο.
«Καταλήξαμε σε μια πολιτική συμφωνία για να αποκτήσουμε επιπλέον 16 μαχητικά αεροσκάφη F-35, (…) ώστε να διαθέτουμε περισσότερα μαχητικά επιχειρησιακής ικανότητας στο μέλλον», δήλωσε ο Τρολς Λουντ Πούλσεν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους.
Με αυτή τη νέα παραγγελία, ο αριθμός των F-35 που θα διαθέτει η Δανία θα φτάσει τα 43. Το κόστος αυτής της παραγγελίας εκτιμάται σε 29 δισεκατομμύρια κορόνες (περίπου 3,88 δισεκατομμύρια ευρώ).
Ο Μίκαελ Χιλντγκαάρντ,αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας,τόνισε: «Με την περαιτέρω αγορά μαχητικών F-35,η μαχητική μας ικανότητα ενισχύεται σημαντικά και αυτό θα συμβάλει άμεσα στη δύναμη αποτροπής καθώς και στη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ.»
Επιπλέον, η Δανία προγραμματίζει την αγορά εξοπλισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με κόστος περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων κορών (281 εκατομμύρια ευρώ).