«Τραμπ: Σφοδρή κίνηση με 25% δασμούς σε χώρες που συνεργάζονται με το Ιράν!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι οποιαδήποτε χώρα έχει εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν θα υποστεί επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς 25% από τις ΗΠΑ, απόφαση που χαρακτήρισε «οριστική», διευκρινίζοντας ότι «τίθεται σε ισχύ άμεσα». Η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου καταγράφεται εν μέσω συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία και πληροφοριών για εκατοντάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε χθες Δευτέρα ανακοίνωση μέσω της πλατφόρμας Truth Social, ενημερώνοντας ότι κάθε χώρα που προβαίνει σε εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν θα υποστεί επιπλέον τελωνειακούς δασμούς ύψους 25% από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η απόφαση χαρακτηρίστηκε «οριστική» και όπως τόνισε, «τίθεται σε ισχύ άμεσα».
Η δήλωση του αμερικανού προέδρου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία συνεχίζουν να κλιμακώνονται, με πληροφορίες που κάνουν λόγο για εκατοντάδες θύματα.
Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει διάφορες στρατηγικές κινήσεις, περιλαμβάνοντας και στρατιωτικές επιλογές, με σκοπό να εντείνει την πίεση προς την Τεχεράνη. Στο μεταξύ, οι ηγεσίες των δύο χωρών μαζί με εκείνη του Ισραήλ ανταλλάσσουν σφοδρές απειλές τα τελευταία 24ωρα.
