10/03/2026

«Γερουλάνος: Επείγουσα ανάγκη για «έκρηξη δημοκρατίας» στο ΠΑΣΟΚ – Επικριτικός για τη συνεργασία με τη Συντήρηση»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του απόψε σε πολυπληθή συγκέντρωση μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και φίλων του. «Αυτό είναι πάντα το ΠΑΣΟΚ: από το λαό, με το λαό, για τον λαό! Από τα μέλη και τους φίλους, από την καρδιά του ΠΑΣΟΚ

Γερουλάνος: Η συνεργασία με τη Συντήρηση είναι κάκιστη – Χρειαζόμαστε τώρα «έκρηξη δημοκρατίας» στο ΠΑΣΟΚ

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τον Παύλο Γερουλάνο

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, πραγματοποίησε απόψε κοπή πίτας σε μια πολυάριθμη συγκέντρωση που περιλάμβανε μέλη και φίλους του κόμματος.

«Αυτό είναι πάντα το ΠΑΣΟΚ: από το λαό, με το λαό, για τον λαό! Από την καρδιά του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν όλα: η ενέργεια, το πάθος και τα συναισθήματα που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ! Και στην κοινωνία. Και στην Ελλάδα. Και στο ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γερουλάνος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του κόμματος, σημειώνοντας ότι «ο σχεδιασμός δεν έχει προχωρήσει· η ώρα των αλλαγών είναι τώρα». Υπογράμμισε την ανάγκη για το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει ότι οι αξίες της Δημοκρατίας και της διαφάνειας δεν είναι μόνο λόγια αλλά πράξεις πολιτικής: «Πρέπει τώρα να υπάρξει μια “έκρηξη δημοκρατίας” στο κόμμα μας! Χρειάζεται προσυνεδριακός διάλογος που θα ακουστεί ευρέως στην κοινωνία», δήλωσε.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των αιρετών σε κάθε επίπεδο δραστηριότητας και στις εκλογές που μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική κατάσταση μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών είπε: «Η συμμετοχή μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάταση του Κινήματος».

Υπογράμμισε επιπλέον τις διαφορές μεταξύ προοδευτικών δυνάμεων και συντηρητικών σχηματισμών αποκλείοντας κάθε πιθανότητα συνεργασίας με αυτούς: «Όπου υπήρξαν συνεργασίες μεταξύ προοδευτικών δυνάμεων και συντηρητικών στοιχείων έχουν ενισχυθεί ακραίοι σχηματισμοί. Αυτή η συνεργασία δεν είναι απλώς κακή για εμάς· είναι καταστροφική για τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξέφρασε σφοδρή κριτική προς την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας πως πρέπει να γίνει η χώρα «φάρος διεθνούς δικαίου» και γέφυρα μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών καθώς επίσης θα πρέπει να υποστηρίζει τα δικαιώματα όλων των λαών που επιζητούν ειρήνη και δημοκρατία.