Αναλυτική Ενημέρωση: Το Σώμα ΔΕΟΣ Ενισχύει τη Μάχη κατά της Φοροδιαφυγής και του Λαθρεμπορίου από 16 Μαρτίου
Από 16 Μαρτίου μπαίνει σε λειτουργία το νέο σώμα ΔΕΟΣ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Συγκροτείται ειδικό σώμα 450 «μάχιμων» ελεγκτών, οι οποίοι θα είναι εξοπλισμένοι με drones, φορητές κάμερες, σκάφη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό και οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρίσκονται: Λαθρεμπόριο Δασμοφοροδιαφυγή Φοροδιαφυγή Έλεγχος κίνησης κεφαλαίων
Από τις 16 Μαρτίου, τίθεται σε πλήρη λειτουργία το νέο σώμα ΔΕΟΣ, ενισχύοντας σημαντικά τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Πρόκειται για τη συγκρότηση ενός ειδικού σώματος 450 «μάχιμων» ελεγκτών, οι οποίοι θα είναι άρτια εξοπλισμένοι με σύγχρονα μέσα. Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει drones, φορητές κάμερες, σκάφη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθιστώντας τους ικανούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις.
Οι έλεγχοι θα εστιάζουν σε κρίσιμους τομείς, όπως:
- Λαθρεμπόριο
- Δασμοφοροδιαφυγή
- Φοροδιαφυγή
- Έλεγχος κίνησης κεφαλαίων
- Παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών
- Παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων, μεταξύ άλλων
Επιπλέον, προγραμματίζεται μια νέα, εντατική επιχείρηση για την περίοδο του Πάσχα. Το σχέδιο προβλέπει ενισχυμένους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές και νησιά με ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση και να αποτραπούν τυχόν παραβάσεις κατά την υψηλή περίοδο.
