28/08/2025

«ΑΑΔΕ: Σαφάρι κατά των παραποιημένων προϊόντων σε τουριστικές περιοχές – Λουκέτα και πρόστιμα σε πρώτο πλάνο»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε τουριστικούς προορισμούς με αυξημένη επισκεψιμότητα. Κατά το διάστημα 16–25 Αυγούστου 2025 , μικτά κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε Ρόδο, Πάρο, Κρήτη, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά , όπου διαπιστώθηκαν περισσότερες από 400 παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Στη Ρόδο , σε επιχείρηση χονδρικής και

ΑΑΔΕ: Παραποιημένα προϊόντα, λουκέτα και πρόστιμα σε τουριστικές περιοχές – enikonomia.gr

Εντατικοί Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Δημοφιλείς Τουριστικούς Προορισμούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικοί έλεγχοι που διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε τουριστικές περιοχές με αυξημένη επισκεψιμότητα. Από τις 16 έως τις 25 Αυγούστου 2025, μικτά κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν εκτενείς ελέγχους σε περιοχές όπως η Ρόδος, η Πάρος, η Κρήτη, η Ύδρα, η Κέρκυρα και ο Πειραιάς. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων διαπιστώθηκαν πάνω από 400 παραβάσεις που σχετίζονται με τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Συγκεκριμένα στη Ρόδο, κατά τον έλεγχο μιας επιχείρησης χονδρικής και λιανικής πώλησης ποτών βρέθηκαν 306 κουτιά μπύρας χωρίς τις απαραίτητες ενδείξεις. Επιπλέον, καταγράφηκαν μη εκδοθέντα παραστατικά για 285 φιάλες ποτού αξίας σχεδόν 7.000 ευρώ. Σε άλλες επιχειρήσεις όπως ένα εστιατόριο και ένα παγωτοπωλείο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί συνολικά σχεδόν 90 παραστατικά αξίας άνω των 6.000 ευρώ.

Στην Πάρο, γνωστό εστιατόριο δεν είχε εκδώσει τρία παραστατικά που ξεπερνούσαν τα 1.800 ευρώ συνολικά. Στην περιοχή των Χανίων πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ψησταριά και επιχείρηση μίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων όπου βρέθηκαν συνολικά 49 μη εκδοθέντα παραστατικά.

Στην Ύδρα οι έλεγχοι δύο καφέ–μπαρ αποκάλυψαν την ύπαρξη άλλων 45 μη εκδοθέντων παραστατικών ενώ στην Κέρκυρα αρκετές επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης και αναψυχής εντοπίστηκαν να λειτουργούν χωρίς την έκδοση αποδείξεων. Τέλος στον Πειραιά καταγράφηκε περίπτωση εστιατορίου που δεν είχε εκδώσει συνολικά είκοσι παραστατικά.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων αντιμετώπισαν πρόστιμα καθώς επίσης και «λουκέτο» για διάστημα σαράντα οκτώ ωρών από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ.

Οι δράσεις της ΑΑΔΕ συνεχίζονται αδιάκοπα σε όλη τη χώρα με σκοπό την προστασία των καταναλωτών καθώς και την προώθηση της φορολογικής συμμόρφωσης υποστηρίζοντας παράλληλα τους επαγγελματίες που τηρούν τους κανόνες.