ΑΕΚ: “Διαστημικός” Νάναλι οδηγεί την Ένωση σε ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του BCL (Βίντεο)
Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στην Καρδίτσα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, της οποίας επιβλήθηκε με 90-62 για να κάνει το “4 στα 4” στον όμιλο της φάσης των “16” του Basketball Champions League και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά. Διαβάστε: Τόφας – ΑΕΚ 90-93 παρ., Basketball Champions League: Μεγάλο “διπλό” με τριποντάρες στην παράταση
Με βάση το κείμενο που παραθέσατε,ακολουθεί μια σύνοψη των αθλητικών ειδήσεων:
1.Εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ στην Καρδίτσα (62-90)
Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Καρδίτσας,μετατρέποντας τον αγώνα σε τυπική διαδικασία ήδη από το πρώτο ημίχρονο.
* Η εξέλιξη: Παρά το δυνατό ξεκίνημα της Καρδίτσας (10-6), η ΑΕΚ απάντησε με ένα εντυπωσιακό σερί χάρη στα τρίποντα του Μπάρτλεϊ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 19-26. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η διαφορά εκτοξεύτηκε με επί μέρους σκορ 14-2, οδηγώντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 28-53.
* Οι πρωταγωνιστές: Η Ένωση στηρίχθηκε στην επιθετική πολυφωνία των Νάναλι (32 πόντοι, 5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ) και Μπάρτλεϊ (17 πόντοι), οι οποίοι μαζί σημείωσαν 33 από τους 53 πόντους του πρώτου ημιχρόνου.
* Το δεύτερο μέρος: Ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΚ διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις με το τελικό 62-90.
* Σκορ ανά δεκάλεπτο: 19-26,28-53,47-71,62-90.
2. Βαριά ήττα και αποκλεισμός για τον Πανιώνιο
Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πορεία του Πανιωνίου στο EuroCup, καθώς ηττήθηκε στη Γλυφάδα από την Μπεσίκτας με το ευρύ 74-114.
* Η διαφορά δυναμικότητας ήταν χαώδης, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν ακόμα και στο +45 (65-110) λίγο πριν το τέλος.
* Ο Πανιώνιος αποχαιρέτησε τη διοργάνωση τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου του (Group B), με συνολικό ρεκόρ 3 νίκες και 15 ήττες.
