27/02/2026

Αγροτικές Κινητοποιήσεις: Τελωνεία Ευζώνων και Νίκης Ανοίγουν τις Πύλες τους!

Να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του σημερινού πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποφάσισα οι γενικές συνελεύσεις των παραγωγών στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης, ενώ για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια θα υπάρξει απόφαση σε νέα γενική συνέλευση. Αντίθετα, σε αποκλεισμό για οκτώ ώρες (μέχρι και τις 20.00) του τελωνείου

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης

Αγροτικές Κινητοποιήσεις: Αποκλεισμοί και Συγκεντρώσεις

Οι γενικές συνελεύσεις των παραγωγών στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διεξάγεται σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η επόμενη απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα ληφθεί σε νέα γενική συνέλευση.

Αντιθέτως, οι συμμετέχοντες στο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο στον Προμαχώνα προγραμματίζουν αποκλεισμό διάρκειας οκτώ ωρών (έως τις 20:00) για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Ωστόσο, η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στην περιοχή είναι παρόντες οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο υποστηρίζεται επίσης από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας έχουν ξεκινήσει αντίστοιχο αποκλεισμό για οκτώ ώρες (μέχρι τις 20:00), συνεργαζόμενοι στενά με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα. Το μπλόκο τους έχει στηθεί 500 μέτρα μακριά από το τελωνείο της Εξοχής στην ελληνικοβούλγαρη μεθόριο. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος ή έξοδος οποιουδήποτε τύπου φορτηγού, ενώ οι επιβατικά οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία κάνουν χρήση παρακαμπτήριων δρόμων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συντονιστικές επιτροπές αυτών των μπλόκων θα συμμετάσχουν αύριο στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 στη Νίκαια Λάρισας.