24/02/2026

«Ανακοινώσεις-Σημαδιακές εξελίξεις: Τα νέα μέτρα στήριξης των αγροτών από τον Μαρινάκη την Τετάρτη»

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως την Τετάρτη θα γίνουν ανακοινώσεις και εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες. «Η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει ουσιαστικά τα μέτρα που έχουν προαναγγελθεί, ακριβώς πάνω στο πλαίσιο που έχει μιλήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε με την παρουσία αγροτών ή χωρίς την παρουσία αγροτών» πρόσθεσε

Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει ζήτημα αλαζονείας, ούτε τιμωρητική διάθεση» – Τι απάντησε για τις αιχμές Μπακογιάννη

Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα γίνουν γνωστά τα μέτρα που αφορούν τους αγρότες. «Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προγραμματισμένα μέτρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε με τη συμμετοχή των αγροτών είτε χωρίς αυτήν», επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Υπογράμμισε ότι «αυτά τα μέτρα απευθύνονται σε όλους τους αγρότες. Η κυβέρνηση εκπροσωπεί όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και όχι μόνο μια μικρή ομάδα που διαμαρτύρεται».

Διευκρίνισε ότι «αυτές είναι οι αποφάσεις μας και δεν θα υπάρξουν νέες. Η υπομονή έχει περιοριστεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η στήριξη προς τους αγρότες υφίσταται από όλη την κοινωνία – όλοι επιθυμούμε να λάβουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι το καλύτερο δυνατό από την οικονομία, όμως είμαστε επίσης η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων πολιτών». «Πιστεύουμε ότι είναι θετικό να συναντηθούμε με όσους εκπροσώπους των κινητοποιήσεων επιθυμούν να συζητήσουν τις ανακοινώσεις μας ώστε να προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έκφραση “δεν υπάρχει άλλη υπομονή”, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξήγησε: «Η κυβέρνηση έχει δείξει ανοχή για γεγονότα που συνέβησαν κατά το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχει κράτος που μπορεί να πραγματοποιήσει επιχείρηση εκκαθάρισης δρόμων από τρακτέρ. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι γεωργοί, αλλά η υπομονή των πολιτών που υπέφεραν για πολλές ώρες στην καθημερινότητά τους έχει εξαντληθεί.Πρέπει κάπου να μπει ένα τέλος σε αυτή τη κατάσταση της αναστάτωσης».

Τόνισε πως υπάρχει νομικό πλαίσιο για εφαρμογή αν χρειαστεί, αν και ελπίζει πως δεν θα φτάσουν εκεί. Ωστόσο, επισήμανε ότι οι αντοχές έχουν μειωθεί σημαντικά και βρισκόμαστε στα όρια αυτής της κατάστασης.