Ανατροπή στα επιδόματα: Θα φτάσουν τα 400 ευρώ για τους συνταξιούχους; Οι αποκαλύψεις του Τσάπαλου!

Τέλος στα σενάρια περί αύξησης του επιδόματος στα 400 ευρώ από τα 250 ευρώ που δικαιούνται να λάβουν συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ ,συνταξιούχοι αναπηρίας, ανασφάλιστοι υπερήλικες με παροχές του ΟΠΕΚΑ, τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν προνοιακές παροχές και οι ανάδοχοι γονείς παιδιών ενταγμένων σε ειδικά αναπηρικά προγράμματα, έβαλε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής

Θα αυξηθεί το επίδομα των συνταξιούχων από τα 250 ευρώ στα 400 ευρώ; Τι απαντά ο Τσάπαλος και τι λέει για

Ανακοίνωση για το Επίδομα Συνταξιούχων

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, έβαλε τέλος στις φήμες σχετικά με την αύξηση του επιδόματος που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ. Το επίδομα θα παραμείνει στα 250 ευρώ και δεν θα αυξηθεί στα 400 ευρώ όπως είχε προταθεί.

«Το ποσό των 250 ευρώ είναι αυτό που θα χορηγήσουμε και δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει κάποια αύξηση», δήλωσε ο κ. Τσάπαλος σε συνέντευξή του στο OPEN. Επιπλέον, ανέφερε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο κ.Τσάπαλος τόνισε ότι «έχουμε ήδη επεκτείνει τους δικαιούχους του μέτρου προσθέτοντας άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας». Σημείωσε επίσης ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να εξεταστούν περαιτέρω δυνατότητες ενίσχυσης της παροχής.

Όταν ρωτήθηκε αν τα κριτήρια ένταξης στο επίδομα θα γίνουν πιο ευέλικτα ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι πολίτες, απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως και δημοσιονομικά εφικτό. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».

Προσωπική Διαφορά Συνταξιούχων

Σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης ή μείωσης της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων, ο εκπρόσωπος είπε: «Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι… Θα εξετάσουμε όσα είναι δημοσιονομικά εφικτά». Πρόσθεσε πως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.