Αποκλεισμένος ο δρόμος προς Αθήνα: Κλείνουν τα διόδια Μαλγάρων και ο κόμβος Τρίγλιας στη Χαλκιδική
Περιορισμένης έντασης είναι σήμερα οι κινητοποιήσεις των παραγωγών στα κομβικά σημεία όπου έχουν στηθεί τα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα. Οι αποφάσεις για το πώς θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις από αργά το απόγευμα και μετά, αλλά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν σε νέες γενικές συνελεύσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων
Κινητοποιήσεις Αγροτών: Εξελίξεις και Αποφάσεις
Σήμερα,οι κινητοποιήσεις των παραγωγών είναι περιορισμένης έντασης στα κρίσιμα σημεία όπου έχουν οργανωθεί τα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα. Οι αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων αναμένονται σε νέες γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ), προγραμματισμένη για τις 13:00 στον Παλαμά Καρδίτσας.
Αυξάνονται οι αποκλεισμοί δρόμων
Ο αποκλεισμός στα διόδια Μαλγάρων συνεχίζεται στην κατεύθυνση προς Αθήνα, με το αντίθετο ρεύμα να παραμένει ανοιχτό. Η κυκλοφορία κατευθύνεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο σημείο θα καθοριστεί σε επόμενη γενική συνέλευση των παραγωγών.
Από χθες το μεσημέρι έχει αποκλειστεί και ο κόμβος Τρίγλιας στη Χαλκιδική από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε στη γενική τους συνέλευση, αναμένεται να ανοίξει αύριο την χρονική στιγμή κατά την οποία ξεκίνησε ο αποκλεισμός.Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί της Χαλκιδικής αποχώρησαν από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2025 και ίδρυσαν νέο μπλόκο στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας στις 2 Ιανουαρίου 2026.
Οι συμμετέχοντες στο μπλοκάρισμα στη Χαλκηδόνα αποφάσισαν επίσης σε πρόσφατη γενική συνέλευση να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις από την Πέμπτη. Τελικές αποφάσεις σχετικά με τις δράσεις τους θα ληφθούν μετά τη σύσκεψη της ΠΕΜ.
Καταστάσεις στους άλλους κόμβους
Sτον κόμβο του Δερβενίου παραμένει το αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο, όπου θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους κατά τη διάρκεια σημερινής γενικής συνέλευσης στον Λαγκαδά. Επίσης, συνεχίζεται η παρουσία τρακτέρ στα «Πράσινα Φανάρια», όπου οι παραγωγοί περιμένουν ενημέρωση από την αντιπροσωπεία που είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό χθες για να δουν πώς θα προχωρήσουν.
Διαρκείς αποκλεισμοί και συγκεντρώσεις
Η κατάσταση είναι επίσης τεταμένη στον κόμβο Μπάρας Σιάτιστας στην Εγνατία Οδό, όπου συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι χωρίς νέα παρακαμπτήρια μέτρα σήμερα.
Aνοιχτός ο δρόμος στους τελωνειακούς σταθμούς:
- Στο Νευροκόπι Δράμας οι παραγωγοί διατηρούν το μπλόκο κοντά στο τελωνείο Εξοχής περιμένοντας οδηγίες από την ΠΕΜ χωρίς προς το παρόν περαιτέρω ενέργειες.
- Kαι στο τελωνείο του Προμαχώνα υπήρξε αρχικά προσωρινός αποκλεισμός αλλά άνοιξαν λόγω σχηματισμού μεγάλων ουρών φορτηγών.
- Noμιζόντας εκείνων του Ευζώνων δεν έχουν προγραμματιστεί νέες κινητοποιήσεις σήμερα κι ούτε υπάρχουν αλλαγές στην κατάσταση στο τελωνείο Νίκης.’
Kαταστάσεις σε Ημαθία & Πέλλα
Pαρατεταμένα τρακτέρ παραμένουν στον κομβικο σημείο Νησελίου επί της Eγνατίας Oδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται αποκλεισμοί μέχρι στιγμής.
Στον κομβικό Κουλούρας βρίσκονται επίσης γεωργοί εν αναμονή εξελίξεων σχετικά με τις δράσεις τους καθώς όλα δείχνουν ότι σύντομα μπορεί να υπάρξουν νεότερες πληροφορίες.
Αντίστοιχα στους Γυψοχώρους Έδεσσας υπάρχουν ακόμη παράλληλες κινήσεις όπως αυτές στην Γυψοχωρίου ενώ γονείς αγρότες παρατάσσονται καθημερινά!
Δείτε περισσότερα εδώ!
