01/10/2026

ΔΕΗ: Ενισχύει την παρουσία της στην Πολωνία με σημαντικό χαρτοφυλάκιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε την απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στην Πολωνία | Moneyreview.gr

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Πολωνία, συνολικής ισχύος 277,3 MW.

Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 175,4 MW έργων που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Από αυτά, τα 130,5 MW αφορούν αιολικά πάρκα στις περιοχές Ilza, Tomaszow και Poturzyn, τα οποία επιδεικνύουν υψηλό συντελεστή απόδοσης, φτάνοντας έως και 33%. Επιπλέον, τα 44,9 MW αντιστοιχούν σε φωτοβολταϊκά πάρκα στις περιοχές Pakoslaw και Recz, τα οποία εξασφαλίζουν μακροχρόνιες συμβάσεις σταθερής τιμής για τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους.

<!– /68452758/www.moneyreview.gr/moneyreview.grCategorySB1 –>

Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δύο φωτοβολταϊκά έργα υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος 101,9 MW. Η έναρξη λειτουργίας τους αναμένεται το 2029, ενώ θα αξιοποιήσουν τη μέθοδο του cable pooling, μοιραζόμενα την ίδια υποδομή σύνδεσης με τα ήδη υπάρχοντα αιολικά πάρκα.

Η εν λόγω ανακοίνωση της ΔΕΗ αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που υπεγράφη στις 31 Ιουλίου με τις εταιρείες EDP Renewables Polska Sp. z o.o. και EDP Renewables PolskaHoldCo S.A. Με αυτή την κίνηση, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει ουσιαστικά την παρουσία του στην πολωνική αγορά ΑΠΕ, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου 2026-2030, το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του πράσινου χαρτοφυλακίου του στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

<!– /68452758/www.moneyreview.gr/moneyreview.grCategorySB2 –>

Ρεύμα: Στο 3,9% του εισοδήματος το κόστος για τα ελληνικά νοικοκυριά

Γερμανία: Η ψηλότερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο ξεπερνά τον Πύργο του Άιφελ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News