Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σαρωτική διαφορά 12 μονάδων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Πλεύση Ελευθερίας κερδίζει έδαφος!
Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 12 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που παγιώνεται στη δεύτερη θέση καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega το βράδυ της Πέμπτης (26/6). Την ίδια ώρα, σχεδόν 4 στους 10 πολίτες δηλώνουν πως κανένας αρχηγός δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. Στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκοπήσεις: Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε Σημαντικές Θέσεις
Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Πέμπτη (26/6), η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εδραιώνεται στη δεύτερη θέση. Παράλληλα, σχεδόν 4 στους 10 πολίτες εκφράζουν την άποψη ότι κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού.
Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 22,2%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,2%, Πλεύση Ελευθερίας 9,6%, ΚΚΕ 7,7%, Ελληνική Λύση 7,3%, ΣΥΡΙΖΑ 4,6%, Νίκη 2,9%, ΜέΡΑ25 2,8%. Ακολουθούν οι Νέα Αριστερά και Κίνημα Δημοκρατίας με ποσοστό 2,4% αντίστοιχα και η Φωνή Λογικής με ποσοστό μόλις στο 2,2%. Οι Σπαρτιάτες συγκεντρώνουν το χαμηλό ποσοστό του 1.2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το εντυπωσιακό ποσοστό του 10.5%.
Εκτίμηση Ψήφου
Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου για τις επόμενες εκλογές παρατηρούνται απώλειες για τη ΝΔ κατά -1.7% λόγω αυξανόμενης δυσαρέσκειας καθώς συγκεντρώνει τώρα το ποσοστό του 28.5% σε σύγκριση με το προηγούμενο μήνα που ήταν στο επίπεδο του 30.2%. Το ΠΑΣΟΚ επίσης σημειώνει πτώση στο νέο ποσοστό των13.1% από το προηγούμενο14%. Η τρίτη θέση ανήκει στην Πλεύση Ελευθερίας με12.3 %, ακολουθούμενη από τον ΚΚΕ (9.9%), Ελληνική Λύση (9.3%), ΣΥΡΙΖΑ (5.9%) και άλλους μικρότερους σχηματισμούς.
Καταλληλότητα Πολιτικών Αρχηγών
Περίπου το35% των πολιτών δηλώνουν ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν είναι κατάλληλος να κυβερνήσει τη χώρα αυτή τη στιγμή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος με27%, ενώ οι Ζωής Κωνσταντοπούλου (9%) και Νίκος Ανδρουλάκης (6%) ακολουθούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.
Δημοτικότητα Πολιτικών Προσωπικοτήτων
Η Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεχωρίζει στη δημοτικότητα συγκεντρώνοντας40%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έπεται με36%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει31%. Άλλοι πολιτικοί όπως ο Σωκράτης Φάμελλος φτάνουν23% , ο Ανδρουλάκης22 % , Βελόπουλος22 %, Χαρίτσης20 %, Κασελάκης18 %, Λατινοπούλου17 %, Νατσιός12 %και Στίγκας5 %.
Aξιολόγηση Κυβέρνησης & Πρωθυπουργού
The αρνητικές γνώμες σχετικά με την κυβέρνηση παραμένουν υψηλές στα69%, όπως επίσης και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αγγίζει67%. Ωστόσο οι αρνητικές γνώμες για τον κ Ανδρουλάκη φθάνουν80%
Aίτηση Πρόωρων Εκλογών
Pεπορείται ότι σχεδόν οι μισοί πολίτες επιθυμούν πρόωρες εκλογές σύμφωνα με σταθερό45 %. Αυτή η επιθυμία μειώθηκε ελαφρώς στους50 % όσων θέλουν να ολοκληρωθεί η τετραετία της κυβέρνησης . Ιδιαίτερα έντονα ζητούν πρόωρες κάλπες αυτοί που δηλώνουν Αριστεροί ή Κεντροαριστεροί .
Tο ζήτημα της ακρίβειας παραμένει κορυφαίο πρόβλημα στην κοινωνία μας μαζί φυσικά κι εκείνο της οικονομίας . Η κατάσταση αυτή εντείνεται λόγω διεθνών κρίσεων όπως αυτή μεταξύ Ισραήλ – Ιράν .
Προκύπτει πως τα στοιχεία δείχνουν μια επιστροφή στις συνθήκες δυσαρέσκειας που επικρατούσαν πριν λίγους μήνες , καθώς69 % πιστεύει πως η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση έναντι μόλις26 % που θεωρούν ότι βαδίζουμε σωστά.
Το γεγονός αυτό υποδηλώνει μια επιδεινούμενη κατάσταση στον πολιτικό χώρο για τη Νέα Δημοκρατία χωρίς ουσιαστική βελτίωση στην προσωπική ζωή των πολιτών.